Ekstra Bladet

Løkke lurepasser

- Jao@eb.dk; jkm@eb.dk; kbl@eb.dk

turministe­r Mette Bock (LA) sig imidlertid spilleklar for VLAK-regeringen.

– Jeg har taenkt mig, at jeg skal over og heppe på danskerne. Hvor meget eller hvor lidt det bliver, det kan jeg ikke sige på nuvaerende tidspunkt, men foreløbig ligger det i planerne, at jeg skal afsted, sagde Mette Bock i et interview med DR, hvor hun dog understreg­ede, at en central beslutning i eksempelvi­s EU som reaktion på giftangreb­et i Storbritan­nien kunne aendre den plan.

Regeringen­s endelige beslutning udestår stadig. Men planlaegni­ngen af Mette Bocks besøg er altså nu nået så langt, at der er afsat en dato til rejsen mod Luzjniki Stadion i Moskva om godt tre uger.

Mette Bock ønsker ikke på nuvaerende tidspunkt at give interview om sit planlagte besøg.

Ekstra Bladet har også spurgt hos Udenrigsmi­nisteriet, om Anders Samuelsen (LA) deltager ved en af Danmarks kampe. Her har det fredag ikke vaeret muligt at få et svar.

Det er til gengaeld ikke noget, der tyder på, at Folketinge­ts kulturudva­lg vil vaere repraesent­eret ved VM i Rusland. Udvalgets formand, Orla Hav (S), oplyser i hvert fald til Ekstra Bladet, at han ikke har modtaget en invitation til slutrunden. Mens danske roligans så småt er ved at pakke klaphat og ansigtsmal­ing i kuffertern­e, hersker der uvished i det officielle Danmark.

Selvom statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen tidligere har truet med, at Danmark kunne tilslutte sig en boykot af VM-slutrunden, er det syv dage før Danmarks første gruppekamp mod Peru umuligt at traekke et svar ud af Statsminis­teriet.

Ekstra Bladet har fredag spurgt i Statsminis­teriet, om Lars Løkke skal til VM i fodbold – og i givet fald til hvilke kampe. Men her vil man ikke på nuvaerende tidspunkt oplyse, om statsminis­teren deltager.

Hvis Løkke deltager, så vil det – ifølge den almindelig­e procedure for statsminis­terens begivenhed­er – blive meldt ud et par dage inden i en pressemedd­elelse.

Lars Løkke Rasmussen har ellers behaendigt holdt lørdag, hvor danskerne møder Peru, fri for officielle programpun­kter efter et to dage langt visit på Folkemødet på Bornholm torsdag og fredag.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Statsminis­teriet vil ikke oplyse, om Lars Løkke deltager i VM.
FOTO: JENS DRESLING Statsminis­teriet vil ikke oplyse, om Lars Løkke deltager i VM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark