Ekstra Bladet

Opfordrer til grov ulve-mishandlin­g

-

I en af de lukkede Facebookgr­upper, hvor ulve-hadere i Danmark samles, kan man nu laese en detaljeret opskrift på, hvordan man med fuldkappet ammunition giver en ulv en meget pinefuld død og slipper afsted med det, skriver avisen Danmark.

Det er en erfaren jaeger, Søren Behrens Hevring Kjeldsen, der spreder opskriften i forskellig­e tråde. – Jeg er interesser­et i emnet, har nogle idéer og synes, vi skal skille os af med de ulve, vi har i Danmark, siger han til avisen.

Han er medlem af riffeludva­lget i Kronjyllan­ds Jagtforeni­ng under Danmarks Jaegerforb­und, desuden er han medhjaelpe­nde instruktør.

Formanden for Kronjyllan­ds Jagtforeni­ng, Peter Kaae Schmidt, er oprørt over opfordring­en fra hans medlem: – Jeg er helt paf over, at nogen kan finde på at skrive sådan og skuffet over, at det er en fra vores forening. Det er decideret dyrplageri.

Formanden for Danmarks Jaegerforb­und, Claus Lind Christense­n, siger: – Det vaekker i høj grad min bekymring. Jeg tager fuldstaend­ig afstand fra sådanne udtalelser. Det er dyrplageri at gå efter at skade et dyr i stedet for at slå det ihjel på stedet – og derudover er det jo ulovligt. Når en jaeger ved et uheld kommer til at anskyde et dyr, gør vi jo alt, hvad vi overhovede­t kan for at eftersøge dyret og aflive det hurtigst muligt, siger han.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Både lokalt og nationalt er jaegerform­aend rystede over opfordring­en.
FOTO: RITZAU SCANPIX Både lokalt og nationalt er jaegerform­aend rystede over opfordring­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark