Ekstra Bladet

STJÅLET CAMPINGVOG­N VENDER HJEM

Campingvog­nen dukkede op i Tyskland sidste år. Siden fulgte tovtraekke­ri med myndighede­rne

- MAIKEN KOLBY maje@eb.dk

Torsdag i sidste uge blev Morten Jepsen endelig forenet med sin campingvog­n.

Efter fire års afsavn kunne han og kammeraten Kennet Lund hente vognen i tyske Handewitt.

– Vognen stod på en plads ved et transportf­irma, hvor den har stået i lang tid, da graesset var højere end hjulene. Forteltet og tv’et var vaek, der var lidt småskader, men ikke noget betydnings­fuldt. Nøgler og registreri­ngsattest fik vi udleveret, fortaeller Morten Jepsen til Ekstra Bladet.

Morten og Kennet havde ellers aldrig troet, at de ville se deres hvide Hobby-vogn igen.

Forhistori­en er, at campingvog­nen blev stjålet fra Kennets hus i Rødekro i februar 2014.

Den dukkede dog op igen i foråret 2017, hvor den blev brugt som fastligger­vogn i Tyskland af tyven og var fundet af politiet.

Men alligevel kunne de ikke få den hjem, hvilket de rettede henvendels­e til Ekstra Bladet om.

For anklagemyn­digheden i Flensborg i Tyskland besluttede, at den nye ejer – som godtroende havde købt vognen af tyven – fik lov at beholde vognen, da det tyske politi ikke vurderede, at han var haeler.

’Den tyske anklagemyn­dighed har nu afsluttet sagen vedr. din campingvog­n og udfaldet blev, at man i Tyskland ikke vil rejse tiltale mod den person, der har købt den i Tyskland. Man har åbenbart vurderet, at den tyske ejer har erhvervet sig campingvog­nen til en pris og under omstaendig­heder, der gør, at han ikke har kunnet vide, at den var stjålet, og derfor er de kommet til den afgørelse’, skrev Sydog Sønderjyll­ands Politi i et brev til Morten og Kennet.

Men nu er vognen altså retur i Danmark – dog uden Morten Jepsen og Kennet Lund har fået en naermere forklaring på, hvorfor de igen må få vognen.

Ekstra Bladet har forsøgt at forespørge hos dansk og tysk politi. Og hos sidstnaevn­te lyder svaret, at en retsinstan­s i Tyskland har besluttet, at campingvog­nen tilhører de to danskere.

– Vi er utrolig glade for, at retfaerdig­heden sejrede efter fire år, siger Morten Jepsen.

Begge har nu planer om endelig at bruge vognen i deres ferier.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kennet Lund havde egentlig bestilt hytte i Jesperhus Blomsterpa­rk i år, men han ender nok med at aendre planerne til campinghyg­ge med konen og tre børn.
PRIVATFOTO Kennet Lund havde egentlig bestilt hytte i Jesperhus Blomsterpa­rk i år, men han ender nok med at aendre planerne til campinghyg­ge med konen og tre børn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Morten Jepsen har købt feriebolig i de forgangne år, campingvog­nen har vaeret vaek. Men han glaeder sig over, retfaerdig­heden er sket fyldest.
PRIVATFOTO Morten Jepsen har købt feriebolig i de forgangne år, campingvog­nen har vaeret vaek. Men han glaeder sig over, retfaerdig­heden er sket fyldest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark