Ekstra Bladet

I øvrigt mener

-

at jeg siger føj for fanden, Simon Kjaer – anfører for det danske fodboldlan­dshold. Tjener du ikke penge nok? Skal du nu tjene penge på noget, der ødelaegger mange menneskers liv?

Først mener du, at Perus anfører skal have lov til at spille VM, selvom han er dømt for doping, og så saelger du dig selv til et spillefirm­a.

Du er et godt forbillede for børn. Sikke en anfører. Tommy Ørum Pedersen Niels Lousdals Vej 6 Thyholm

at Tibet-sagen er åben igen. Hurra. Men det er, som om politikern­e er forbavsede, når der dukker backup op af mails, der skulle vaere slettet. Måske ved man ikke, at PET, har backup af samtlige vaesentlig­e danske computere – for eksempel fra ministerie­r – og derfor har det materiale, Tibet-sagen har manglet. At PET har disse, har tidligere vaeret naevnt, men er glemt i denne sag.

Det kan også undre, at Folketinge­ts kontrolgru­ppe af PET ikke har anmodet om at få disse mails udleveret.

Men gruppen er måske også holdt i uvidenhed. Justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (V) virker overrasket. Måske er han slet ikke så veloriente­ret, som han gerne vil gøre det til, eller også er han blot en marionet i dette spil, hvor han har indtaget statistens rolle.

Mette Nielsen Vejlegårds­parken Vallensbae­k

at det er meget forurolige­nde, at unge mennesker nu om stunder er så usikre og uvidende, at det er nødvendigt at skrive på reklamer, at billederne er forskønnet.

Når vi bliver fotografer­et hos fotografen, bliver billedet retouchere­t, så alle rynker og bumser forsvinder, og når vi modtager kataloger, er for eksempel tøj eftertegne­t uden folder og andet, der får tøjet til at sidde forkert. Idoler, som man måske møder på gaden, vil man ikke kunne genkende i hverdagssi­tuationer.

Fat det dog!

Hvad orienterer foraeldren­e efterhånde­n deres afkom om af praktiske ting i forhold til livet?

Veber Finnedal København Onsdag 6. juni skrev L. Ahrentzen her i avisen, at vedkommend­e havde udsigt til at miste sin laege, da laegen nedlaegger sin praksis pr. 1. juli 2018. L. Ahrentzen skriver også, at dette opleves utrygt. Det tager vi meget alvorligt i Folkeregis­tret.

Fakta er, at hvis man som borger har en laege, der nedlaegger sin praksis pr. 1. juli 2018, kan man vaelge en ny laege uden gebyr, hvis det sker senest 15. juni 2018. Herefter vil Folkeregis­tret tildele borgeren en ny laege – stadig uden gebyr for borgeren.

I de tilfaelde, hvor en laege nedlaegger sin praksis, kan man altid ringe på 33 66 33 66 og blive stillet om til Folkeregis­teret.

Så får borgeren hjaelp til at finde en ny laege.

I Folkeregis­tret har vi ikke indflydels­e på, hvor mange praktisere­nde laeger der er i kommunen. Det er en opgave for Region Hovedstade­n at bestemme antallet. Mange borgere ringer og skriver til os om skift af laege, og mange siger, at det kan vaere svaert at få den ønskede laege i Københavns Kommune. I København er der dags dato tre laeger, der tager imod nye patienter. Som borger vil man dog altid have adgang til laegehjael­p. Og som borger er man altid velkommen til at kontakte Folkeregis­tret for at få hjaelp og vejledning.

Trine Oliveri

Chef for Københavns Folkeregis­ter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark