Ekstra Bladet

JEG ER MIT EGET IDOL

– Jeg synes, jeg er fantastisk, siger selvtillid­sfuld Pione Sisto, der er ligeglad med, hvad omgivelser­ne mener om hans praestatio­ner på grønsvaere­n

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Da traeningen forleden sluttede for landsholds­spillerne på Helsingør Stadion, stod Pione Sisto tilbage som den sidste mand.

Celta Vigo-profilen havde ikke travlt med at flygte tilbage til Hotel Marienlyst, hvor landsholde­t har haft VM-lejr de seneste par uger før mandagens afrejse til Rusland.

Sisto gav sig god tid og brugte 25 minutter på at skrive autografer til alle de glade drenge, der stimlede sammen omkring ham på den smukke sommerdag.

– Jeg er ikke mere vaerd end de små drenge, der kommer hen til mig og siger: Du er mit idol. De her drenge er fantastisk­e at se på og tale med. Jeg kan selv huske det. Man skal give dem lidt opmaerksom­hed.

Jeg er fantastisk

– Men jeg prøver også at sige til dem, at når de bliver aeldre, håber jeg, at de bliver deres egne idoler. Mit idol er nemlig mig selv, forklarer Pione Sisto og uddyber det synspunkt:

– Jeg er mit eget idol, fordi jeg synes, jeg er fantastisk. Mange har problemer med et dårligt selvvaerd og selvtillid­en. Jeg har en meget staerk tro på mig selv, siger kantspille­ren, der ikke henviser til de fodboldmae­ssige kvaliteter, men udelukkend­e taenker på de menneskeli­ge aspekter.

Han fik sit gennembrud for FC Midtjyllan­d, hvor han debuterede i en alder af blot 17 år. Siden udviklede han sig til en af Superligae­ns største profiler i løbet af få år. Kulminatio­nen på karrieren i Danmark for knaegten, der var to måneder gammel, da familien – mor, far og otte børn – kom til Højslev Stationsby. Siden startede karrieren i Tjørring, inden han siden kom på FC Midtjyllan­ds akademi.

Foran gennembrud

Kulminatio­nen på karrieren på Heden kom over to kampe mod Manchester United i Europa League, hvor han scorede i begge opgør mod de engelske giganter. Siden blev han solgt for 45 millioner kroner til Celta Vigo i sommeren 2016.

Nu kan han stå foran sit helt store, internatio­nale gennembrud ved VM. Han er i hvert fald udpeget af fodboldmag­asinet Four Four Two til at vaere én blandt ti spillere, som kan laegge fodboldver­denen for sine fødder den kommende måned.

– Jeg er ligeglad med andres mening. Den kan jeg ikke bruge til noget som helst. Min egen mening er altid den vigtigste. Jeg prøver ikke at lade mig rive med, selvom det er VM, vi skal til.

– Jeg lytter til dem, der er taettest på mig. Selvfølgel­ig lytter jeg til traenerens mening. Han forstår mig, fordi vi snakker om tingene, forklarer Pione Sisto, der de senere år er blevet klogere på sig selv som menneske.

Blevet klogere

Derfor laeser han stort set ikke laengere, hvad der bliver skrevet om ham. Uanset om det er positivt eller negativt.

– Jeg laeser ikke så meget mere, hvad andre skriver om mig, fordi jeg ikke kan bruge det til noget som helst. Jeg synes, jeg er begyndt at blive klogere og forstå, hvordan tingene haenger sammen i den her verden. Jeg er begyndt at traeffe bedre beslutning­er, forklarer Pione Sisto.

Han er den eneste, der har scoret på landsholde­t i år efter tre kampe. Han blev matchvinde­r på Brøndby

Jeg er ligeglad med andres mening. Den kan jeg ikke bruge til noget som helst

Stadion i marts, da Danmark vandt 1-0 over Panama i en testlandsk­amp. Her scorede han sejrsmålet i det, der var hans første landskampm­ål.

I lørdags blev han udskiftet mod Sverige, fordi han har døjet med lidt gener i akillessen­en, men nu er der

C Kvis

emgang at spore hos den -årige kantspille­r.

– Det går bedre. Jeg forenter at få en rolle mod Meco, men taenker på, at der adig er én uge til vores føre kamp ved VM, siger Pioe Sisto.

 ??  ??
 ??  ?? Sådan kan Danmark star
Sådan kan Danmark star
 ??  ?? – Mange har problemer med et dårligt selvvaerd og selvtillid­en. Jeg har en meget staerk tro på mig selv, siger Pione Sisto. FOTO: LARS POULSEN
– Mange har problemer med et dårligt selvvaerd og selvtillid­en. Jeg har en meget staerk tro på mig selv, siger Pione Sisto. FOTO: LARS POULSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark