Ekstra Bladet

Hareide forstår ikke danskerne

-

Åge Hareide har ikke fået den optakt til farvel-kampen mod Mexico på Brøndby Stadion, han kunne ønske sig. Der har vaeret støj i kulissen de senere dage. Meget støj. Først med bredsiden fra Daniel Wass, der var utilfreds med landstraen­eren og den behandling, han har fået de senere år.

Siden kom Andreas Bjelland på banen med en pressemedd­elelse og udtrykte sin skuffelse over den manglende VM-billet, fordi han mente, han ville blive VMklar. Og senest kom balladen om Simon Kjaers deltagelse i en reklame for et bettingfir­ma, hvor DBU nu kraever erstatning på 500.000 kr. af bettingfir­maet, fordi landsholde­ts anfører har optrådt i rødt og hvidt.

Fokuseret på fodbold

Landstraen­eren forstår ikke den fokus, der har vaeret på negative ting, når nu det er positivt, at Danmark skal til VM lige om lidt.

– Jeg arbejder hele tiden med at forstå den danske presse. Jeg tror ikke helt, jeg forstår danskerne. Den uro, der har vaeret i medierne, har jeg lagt fra mig.

– Jeg synes, det har vaeret på sin plads, at jeg har kommentere­t det, der har vaeret. Men jeg kan nu engang ikke styre, hvad medierne gør. Til gengaeld kan jeg påvirke stemningen i positiv retning i landsholds­lejren. Det har jeg fokuseret på. Vi har holdt fokus på fodbold, forklarer Åge Hareide, der dog tilstår, at sportspres­sen ikke har behandlet landsholde­t dårligt.

Nordmanden følte samtidig anledning til at understreg­e, han altid taenker positivt i forhold til sit job som landstraen­er.

– Jeg fokuserer altid på det positive. Det er jeg nødt til at vaere som traener, påpeger han før lørdagens sidste test mod Mexico på Brøndby Stadion.

Ligner Peru

Mødet med Mexico bliver en god test forud for VM-åbningen naeste lørdag mod Peru.

– Vi møder et hold, der ligner Peru i spillestil. De spiller med et højt og meget aggressivt pres. Mexico er et hold med mange hurtige og teknisk dygtige spillere, forklarer landstraen­eren.

Hareide har stor fokus på den første kamp mod Peru, fordi en åbningskam­p ved VM på mange måder definerer, hvordan resten af turneringe­n kommer til at forløbe.

Han laegger op til udskiftnin­ger. Det er naturligt, at Christian Eriksen skal ind på holdet, lige som Andreas Cornelius formentlig skal i kamp efter sin skade. Kasper Dolberg presser sig også på og endelig er det sandsynlig­t, at Pione Sisto ikke får fuld spilletid.

Til lørdagens test har Hareide ekstra fokus på offensiven efter blot ét mål de seneste tre landskampe.

Både mod Sverige og Chile var vi ikke effektive

Ikke effektive

– Vi skal bruge landskampe­n til at se, hvordan offensiven arbejder sammen. Vi er afhaengige af, at spillerne udfører deres roller på bedste niveau.

– Både mod Sverige og Chile var vi ikke effektive. Vi har meget fokus på vores offensiv, siger Hareide, der afviser, at mødet med Mexico bliver en sommerkamp.

– Det her er en kamp for at få spilletid mod Peru i den første kamp ved VM, påpeger han.

mgw

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Jeg arbejder hele tiden på at forstå den danske presse, siger landstraen­er Åge Hareide, der har svaert ved at forstå, hvorfor alle historier ikke er positive.
FOTO: LARS POULSEN – Jeg arbejder hele tiden på at forstå den danske presse, siger landstraen­er Åge Hareide, der har svaert ved at forstå, hvorfor alle historier ikke er positive.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark