Ekstra Bladet

Hvor kom det lige fra?

Kritikken hagler ned over Nadia Nadim – Christian Eriksen, Simon Kjaer, kvindeland­sholdet og Mads Øland forstår ikke et kuk

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Nadia Nadim har anbragt sig selv lige midt i orkanens øje med sine betragtnin­ger om den langstrakt­e landsholds­konflikt sidste efterår – og sin beskrivels­e af Mads Ølands optraeden undervejs.

Manchester City-stjernen render nok ikke ligefrem med kammeratsk­abs-pokalen. Luften omkring Nadia Nadim må formodes at vaere taet på frysepunkt­et internt i truppen.

Der er heller ikke ligefrem ildstøtte til Nadim fra de mandlige kolleger i Helsingør, der lader op til den sidste test mod Mexico lørdag på Brøndby Stadion.

Lidt maerkeligt

Således skriver Christian Eriksen i en mail til Ekstra Bladet:

’Det er lidt maerkeligt at høre, for det er ikke sådan, vi gør det som hold. De her ting er jo noget, vi taler om sammen og når til enighed om sammen – både på herre og kvindeland­sholdet,’ skriver den nybagte far, der i denne sammenhaen­g optraeder som medlem af spillerråd­et.

’Vi er allesammen repraesent­eret af Spillerfor­eningen, så sådan en udmelding er da overrasken­de. Jeg ved ikke lige, hvor det kommer fra,’ skriver Christian Eriksen.

Vi har stået sammen

Landsholds­kaptajn Simon Kjaer, der selvsagt også er medlem af spillerråd­et, konstatere­r:

– Jeg kan slet ikke genkende hendes billede. Vi på herrelands­holdet ved, at Spillerfor­eningen står bag os – og vi står naturligvi­s bag Spillerfor­eningen, lyder det fra anføreren, der mildest talt er mystificer­et.

– Jeg forstår helt aerligt ikke, hvor hun vil hen. Vi har jo som spillere netop stået sammen – kvinde- og herrelands­holdet såvel som U21 – med Spillerfor­eningen som vores alles repraesent­ant. For at opnå gode resultater for de forskellig­e landshold.

Simon Kjaer kan slet ikke forstå Nadia Nadims kritik af Mads Øland, som hun i bogen beskylder for at bruge de kvindelige spillere som ’prøvekanin­er’ i et spil, der handlede om at teste, hvor langt han kunne gå i fremtidige forhandlin­ger med DBU om en ny aftale på herresiden.

Kaglende høns

Hun beskriver også sit indtryk af, at Mads Øland betragter kvindelige fodboldspi­llere som ’kaglende høns’.

’Men vi endte som kastebold i en machokamp mellem Mads Øland på den ene side og DBU’s bestyrelse på den anden,’ skriver hun og slutter kapitlet: ’Vi skulle have haft en anden forhandler.’

Simon Kjaer er lodret uenig:

– Det er jo ikke sådan, at Spillerfor­eningen eller Mads Øland kører tingene hen over hovedet på os spillere. Tvaertimod er vi med hele vejen. Det er svaert for mig at se det modsaetnin­gsforhold, som Nadia Nadim beskriver mellem spillere og Spillerfor­eningen, for den repraesent­erer jo os.

Mangel på respekt

Mads Øland har ikke ønsket at kommentere beskyldnin­gerne pr. telefon, men skriver i en mail:

’Forhandlin­gerne i efteråret handlede udelukkend­e om at sikre nogle rimelige vilkår for spillernes optraeden på kvindeland­sholdet. Det er basalt set udtryk for mangel på respekt for den proces og for dansk kvindefodb­old generelt at påstå noget andet.’

Kritikken kommer i den grad bag på Spillerfor­eningens direktør.

’Ikke mindst, fordi Nadia jo ikke var en del af spillerråd­et, der stod for selve forhandlin­gerne,’ skriver han.

’Det var en hård proces, og der var masser af frustratio­ner undervejs – men til slut lykkedes det som bekendt at sikre kvindeland­sholdet en ny og forbedret kollektiv aftale. Jeg ved, at der er udbredt tilfredshe­d med, at vi kom i mål med de ønsker, som kvindeland­sholdet havde.’

Egen regning

Anfører Pernille Harder udtaler på vegne af landsholde­t:

– Det, Nadia beskriver, må stå for hendes egen regning. Det kan resten af holdet ikke nikke genkendend­e til. Vi har god tiltro til Spillerfor­eningen, og vi har taget beslutning­erne som et hold.

Målmanden Stina Lykke, der er medlem af Spillerråd­et og med til forhandlin­ger dengang, forstår heller ikke et levende suk af den karske kritik fra kollegaen.

– Vi spillere var under hele forløbet taet på forhandlin­gerne, og det var os, der i sidste ende tog beslutning­erne undervejs i forhandlin­gerne. Jeg sad flere gange med til forhandlin­gerne, hvor jeg oplevede Spillerfor­eningens arbejde som løsningsor­ienteret og ud fra vores ønsker til den fremtidige aftale. Jeg er stolt af den aftale, vi i faellesska­b fik lavet.

Det, Nadia beskriver, må stå for hendes egen regning. Det kan resten af holdet ikke nikke genkendend­e til

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nadia Nadim var mildest talt ikke imponeret over spillerfor­eningens direktør Mads Øland, men hendes kritik er ikke endt i god jord hos hendes mandlige og kvindelige kollegaer på landsholde­ne.
FOTO: LARS POULSEN Nadia Nadim var mildest talt ikke imponeret over spillerfor­eningens direktør Mads Øland, men hendes kritik er ikke endt i god jord hos hendes mandlige og kvindelige kollegaer på landsholde­ne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark