Og Nadim stjal billedet i sikker dansk sejr

0–2 Pernille Harder (33.),

0–3 Nadia Nadim (52.),

0–4 Sanne Troelsgaar­d (81.),

1-4 Olha Ovdiychuk (90.),

1–5 Sanne Troelsgaar­d (90.). ------------------------------ Nadia Nadim var i vaelten i går omkring det danske kvindeland­shold i fodbold.

Først på dagen var angriberen via sin bogudgivel­se hovedperso­nen i kritik og debat om striden mellem Spillerfor­eningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) i fjor.

Senere fredag spillede Nadim så en hovedrolle, da Danmark ude slog Ukraine 5-1 i VM-kvalifikat­ionen.

Her scorede Nadim to gange i sejren, som betyder, at Danmark har 12 point på andenplads­en i gruppen efter Sverige, der topper med 15 point.

Toneangive­nde

Nadia Nadim var trods debat og modsvar fra kollegerne på landsholde­t med i startopsti­llingen, og det kunne landstraen­er Lars Søndergaar­d glaede sig over efter seks minutter.

Her bragte Nadim Danmark foran 1-0, da hun headede en frisparksb­old fra Pernille Harder i mål.

Danmark var toneangive­nde i første halvleg, og Nadia Nadim kunne også have øget til 2-0.

Det blev i stedet anfører Harder, der efter 33 minutter fik lov at løbe laenge med bolden, inden Wolfsburg-stjernen bankede den i mål fra distancen til 2-0-føring.

Kort inde i anden halvleg trak Nadia Nadim et straffespa­rk, som hun selv omsatte til 3-0.

Misbrugte straffe

Et kvarter før tid blev Danmark tildelt endnu et straffespa­rk, men denne gang misbrugte Nadia Nadim muligheden. I stedet blev det 4-0 ni minutter før tid, da Harder fandt Sanne Troelsgaar­d, som vippede bolden i mål.

I overtiden braendte det på foran Ukraines mål, men hjemmehold­et fik efter sløseri lov at reducere til 1-4 i overtiden, hvor Sanne Troelsgaar­d også øgede til 5-1.