Ekstra Bladet

VI SER DEN AEGTE KEVIN

En tredjedel inde i saesonen har Kevin Magnussen vaeret en af 2018’s overraskel­ser. Et spørgsmål om selvtillid, mener chefen

- jonas Hüttel hut@eb.dk

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): En tredjedel inde i Formel 1-saesonen er Haas’ pointhøst en skuffelse. Situatione­n ville se markant anderledes ud uden den dobbelte pitstop-bommert i premieren eller blot, hvis Romain Grosjean ikke var crashet bag safetycar i Aserbajdsj­an.

Men er der en, som ikke skuffer, er det Kevin Magnussen.

Danskeren er for alvor trådt i karakter som Formel 1-kører og har indtil videre knust sin teamkammer­at på alle de vigtigste parametre. Kun McLarens Fernando Alonso og Toro Rossos Pierre Gasly har udført lignende massakrer på teamrivale­n.

Før Canadas Grand Prix har Kevin Magnussen vaeret bedste Haas-kører i samtlige løb og fører 19-0 i point.

Billedet er ikke helt retvisende, indrømmer danskeren. For Romain Grosjeans ’topniveau er sindssygt højt’, som han udtrykker det over for Ekstra Bladet og undlader behaendigt at naevne, hvad der til tider kan vaere franskmand­ens udfordring; nemlig bundniveau­et.

Et godt sted

Teamchefen glaeder sig over sin danske kørers form, men er ikke overrasket. Egentlig ser Günther Steiner kun den aegte Kevin Magnussen. Hvad man ifølge Haas-bossen aldrig så i tiden hos McLaren eller Renault.

– Det er bare et spørgsmål om selvtillid. Personligt tror jeg, at Kevin er et godt sted i forhold til, hvordan han både taenker og kører. Han har mere selvtillid, han kender teamet, han har ikke noget at bekymre sig over her og stoler på alle. Han har en god bil til sin rådighed. Kevin gør bare, hvad vi alle for flere år siden var klar over, at han var i stand til, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– For første gang i Formel 1 kan han vise, hvor god en kører han her. Han viste det i Formel 3.5 og alle de mindre serier, men det er første gang med en haederlig bil, at han kan vise sine evner.

Bedre forståelse

– For mig er det ret simpelt, hvad der sker. Han viser, hvad han kan, fordi alt omkring ham fungerer. Han føler sig til rette, og det er resultatet. Det er mere simpelt, end vi alle går og tror, siger Haas-bossen.

Selv forklarer Kevin Magnussen sin fremgang med større erfaring.

– Jeg føler, at jeg har fået en bedre forståelse for, hvad jeg har brug for som kører. I forhold til hvordan jeg gerne vil have, at bilen skal behandle mig. Hvordan jeg får informatio­n fra teamet, hvordan jeg bruger de systemer, der er til rådighed for mig på rattet, mens jeg kører.

Relativt ny

– Det er en fortsaette­lse af at vaere i det andet år med teamet. Og generelt har jeg en bedre ro om at vaere Formel 1-kører, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg tror, jeg er blevet god til at bruge den erfaring, jeg har. Jeg er stadig relativt ny i Formel 1 og har kun kørt tre og en halv saeson. Jeg er stadig på en stejl laeringsku­rve, hvis man kan sige det på dansk.

Resultatet af den gode saesonstar­t er, at en kontraktfo­rlaengelse med Haas regnes som en formalitet. Mens Romain Grosjean skal vise sit topniveau, før han kan vide sig sikker på sit saede.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark