Ekstra Bladet

God sex starter med dig selv

-

at vi automatisk ved, hvad de gerne vil have. Samtidigt er de fleste kvinder ikke vant til at reflektere over, hvad de har brug for – og da slet ikke at sige det højt. Resultatet bliver tit et kedeligt og rutineprae­get sexliv for begge parter.

Det er lige her, hele traditione­n for sex med sig selv kommer i spil. For kvinder kommer typisk ikke fra samme legende baggrund omkring onani som maend. Vi maend er meget tidligt ude og lege med vores pik. Vi rører ved den, når vi tisser, vi tegner i sneen, og vi får hurtigt den grundindst­illing, at vi altid har en god legekammer­at lige ved hånden. Kvinders forhold til deres underliv er ofte mere komplekst. Saerligt som teenagepig­e kan det vaere ubehagelig­t med menstruati­on og udflåd som en del af ens nye identitet. Man kunne ønske, at vi fejrede en piges menstruati­on med gaver, når hun blev kvinde i stedet for, at det er blevet noget skamfuldt og problemati­sk.

EN DEL AF

baggrunden for kvinders manglende forhold deres egen seksualite­t er desvaerre, at de stadig opdrages med prinsessef­antasien. Hvis de bare gør sig smukke og yder, hvad de skal, så bliver de belønnet. I dag skal de ikke kun yde i hjemmet, men også på jobbet og i fitnesscen­teret – og belønninge­n er ikke som i gamle dage en aegtemand, men en livsstil. Nemlig fantasien om den moderne kvinde. Hvis du ser til ti forskellig­e reklamer for kvindeprod­ukter, er det typisk er de samme scener, der går igen. Kvinder, der drikker kaffe og griner med veninderne, kvinder, der traener og griner med veninderne, kvinder, der har smart tøj på og praesenter­er et projekt i et rum fuldt af maend. Det er sørgeligt, hvor lidt der er sket, og den eneste seksualite­t, der eksisterer i det moderne kvindeidea­l, er på overfladen. Man skal se sexet ud. Men god sex handler ikke om, hvordan man ser ud, men om, hvad der foregår inde i en, og hvis man ikke har brugt tid på at finde ud af det, så kan sexlivet blive en ørkenvandr­ing. Det er måske derfor, mange kvinder i dag forventer, at sex er noget, der skal komme fra et sted uden for dem selv. Men der er ingen andre end dig selv, der ved, hvad du har brug for seksuelt – uanset om du er mand eller kvinde. Første skridt starter helt alene med dig selv og din hånd.

DER FINDES I DAG

voksne kvinder, der aldrig har onaneret, mens at det for en mand er en meget fjern tanke ikke at have regelmaess­ig sex med sig selv. Og det stopper naturligvi­s ikke, bare fordi man kommer i et forhold. Så luk døren op til onaniens glaedelige verden. Hvis du har brug for det, så gør noget saerligt ud af det. Tag et bad, saet noget musik på, føl dig godt tilpas eller grib enhver mulighed. Hvis du har styr på din egen seksuelle kurve, så kan du også bedre kommuniker­e til din partner, hvad du har brug for fra ham eller hende. Onani er også en fantastisk ting at gøre sammen; som en intern trekant med dig, din partner og din hånd. Eller gå på opdagelse i sexlegetøj­ets forunderli­ge verden, hvor der er sket utroligt meget. Bliv inspireret fra nettet, og husk at have et åbent sind. Hvis du skal prøve noget nyt, så er du nødt til at turde åbne op for godteposen. Husk at dit sexliv altid er dit eget ansvar og ingen andres.

De fleste danske maend vil ellers hellere end gerne give deres kaereste, hvad de end har brug for i sengen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark