Ekstra Bladet

SÅDAN SLIPPER DU AF MED DRAEBERSNE­GLENE

-

I begyndelse­n og midten af foråret begynder de små draebersne­gle at dukke frem, og det er her, det er mest effektivt at bekaempe dem, inden de begynder at formere sig og laegge aeg. De unge snegle har overvintre­t og dukker frem fra deres gemmestede­r i kompostbun­ker og lignende, så snart temperatur­en kommer op på 8-10 grader.

Her er nogle forskellig­e metoder til at finde og fjerne draebersne­gle fra din have. Det kan f. eks. vaere: kompostbun­ken, braendesta­blen, taet bunddaekke, gamle traestubbe.

Lav kunstige skjulested­er, som kan lokke sneglene til, så du kan indsamle dem. Du kan f. eks. bruge en fugtig avis, en flamingoka­sse, en plastiksae­k eller et gammelt braet.

Brug en ølfaelde

Snegle elsker ølduft. Husk blot, at det er ulovligt at aflive dyr, herunder også snegle, ved drukning. Så bruger du en ølfaelde som lokkemidde­l, skal den indrettes sådan, at sneglene ikke drukner i øllet. Gå på sneglejagt 2-3 gange hver uge

Vaer ihaerdig med at indsamle draebersne­gle, saerligt fra marts, hvor sneglene så småt begynder at dukke op, hvis det er lunt, og til august, hvor de typisk begynder at laegge aeg.

Gør faelles front med naboerne

Det er en god idé at aftale med naboerne, at I bekaemper draebersne­glene sammen. Sneglene kan hurtigt vandre fra have til have, og så er dit arbejde spildt.

Sådan afliver du draebersne­glene

Du kan aflive draebersne­glene ved at klippe eller hakke dem over med en spade. Snittet skal helst laegges lige bag sneglens hoved, så dør den hurtigt.

 ?? FOTO: OLE STEEN 9. juni 2018 ?? Regn og tordenvejr i denne weekend vil formentlig få draebersne­glene til at myldre frem fra deres skjul.
FOTO: OLE STEEN 9. juni 2018 Regn og tordenvejr i denne weekend vil formentlig få draebersne­glene til at myldre frem fra deres skjul.
 ??  ?? Kompostbun­ken er et af draebersne­glens favorit-tilholdsst­eder. Vil man af med sneglen, er øl et godt lokkemidde­l. Snegle elsker ølduft, og skal du til sidst aflive dem, gøres det nemmest med en saks.
Kompostbun­ken er et af draebersne­glens favorit-tilholdsst­eder. Vil man af med sneglen, er øl et godt lokkemidde­l. Snegle elsker ølduft, og skal du til sidst aflive dem, gøres det nemmest med en saks.
 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX, KÅRE VIEMOSE OG JAN STEVING ??
FOTO: RITZAU/SCANPIX, KÅRE VIEMOSE OG JAN STEVING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark