Ekstra Bladet

Styr på stumperne

-

PIA UDDELER

blandt meget andet køleskabe, trillebøre, afspaerrin­gsmaterial­e, de officielle Roskilde-veste, computere og de meget efterspurg­te budcykler.

– Det lyder stressende – hvorfor gør du det?

– Det er en livsstil. Jeg begyndte med 32 timers frivilligt arbejde for at få armbåndet til pladsen, men nu er jeg oppe på 300 timer. Man finder ud af, at man er god til noget og bliver spurgt om at lave noget mere, og så siger man ja. Det udløser endorfiner hos mig, når det hele kører, siger ildsjaelen, der er uddannet klejnsmed og dagligt spiller World of Warcraft.

– Jeg har prøvet at vaere med ude og aflevere en donation fra festivalen­s overskud. Det var til et projekt for ikke-danske børn, der skulle laere at bruge naturen, som danske børn gør det. Modtageren fik tårer i øjnene, og jeg blev lige så rørt. Det var med til at vise, hvorfor jeg gør det – det er for at hjaelpe andre mennesker.

– Er der ikke også frivillige, der kun er der for deres egen skyld?

– Naesten aldrig. Jeg skaelder ikke folk ud. Jeg prøver at bruge min erfaring fra Sct. Hans og spørger ind til folk, hvis de ikke yder. Frivillige skal have en chance og nogle gange en chance til, men vi har haft enkelte gennem årene, der har fået at vide, at vi ikke kan bruge dem, hvis de bare sidder med mobilen og laver ingenting. Man skal ikke melde sig hos mig, hvis man vil taet på stjernerne – de kendte kommer aldrig ned til ’Team Materiel’.

DEN IMPONEREND­E

energiske og empatiske teamleder har også oplevet, at andre kommer og skriger af ’hendes’ frivillige, hvis de ikke har det, som de efterspørg­er.

– Så spørger jeg, om de er frivillige, og så svarer de surt ja, og jeg siger, at det er jeg også. Så falder de lidt ned, for vi gør alle vores bedste, siger Pia Isabell, hvis mand og børn også er en del af den frivillige Roskilde-familie. Og familien er ikke kun i sving, mens musikken spiller.

– Jeg har vaeret i gang med planlaegni­ngen laenge. Udlevering­en begynder 21. juni og frem til den dag, musikken åbner, og aflevering­en går i gang, så snart festivalen lukker. Arbejdet med at pakke ned fortsaette­r til 14. juli, men der er altid nogen, der har glemt noget, så vi er inde i august, før alt er tilbage, siger Pia Isabell Egholm-Lind, der har gået ekstra op i uddelegeri­ngen i år, da hun er til eksamen fra 28. juni til 14. juli.

– Der er mobilen slukket, men der er styr på det. Nu vil jeg vaere social- og sundhedsas­sistent. Jeg er nemlig blevet mere glad for mennesker, end jeg var, da jeg var ung.

 ?? FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN ?? Pia Isabell Egholm-Lind blandt de mange dimser og dutter, der skal til for at få Roskilde Festival til at køre.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN Pia Isabell Egholm-Lind blandt de mange dimser og dutter, der skal til for at få Roskilde Festival til at køre.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark