Ekstra Bladet

Fem perler, du skal opleve

-

1

Kelvingrov­e Art Gallery and Museum

Det 114 år gamle museum er en smuk barokbygni­ng, som veksler mellem både historiske udstilling­er og mere moderne vaerker. Museet er åbent alle ugens dage og tilbyder rundvisnin­g med en hjaelpemus og laeringsce­nter til børnefamil­ier.

– Og så er det i øvrigt vaerd at bemaerke, at der er gratis adgang til museet og dets område, fortaeller Anders Rune Hansen.

2

The Hydro

Glasgows nye, store koncertsal, Hydro, laegger højtalere til store navne som Florence and the Machine.

Men selv uden koncertbil­letter er spillested­et med plads til 12.000 mennesker et besøg vaerd. Liggende ved bredden af Clyde-floden lyser den cirkelform­ede arena klart blåt ved aftentide, og lige ved siden af ligger Armadillo – baeltedyre­t – et andet arkitekton­isk bygningsva­erk, der om aftenen lyser op i grønt.

– Det er bestemt et besøg vaerd, om aftenen tegner bygningern­e langs River Clyde en imponerend­e skyline med de klare farver og linjer. Hele området er enormt spaendende at bevaege sig rundt i, siger Anders Rune Hansen. 3

West End

Uden for Glasgows centrum ligger en lille by i byen. West End er kendetegne­t ved, at det er her, de små kunstnere og butiksejer­e har råd til at åbne forretning­er, så der er et hav af spaendende specialfor­retninger, spillested­er og restaurant­er. Isaer gaden Ashton Lane er med sine klassiske brosten og mange små bevaertnin­ger et besøg vaerd.

Undergrund­sbanestopp­et Hillhead ligger i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark