Ekstra Bladet

Her skal du bo i Glasgow

-

hvor taxi-båden vender, og her kan man finde alle de kendte high street-maerker og tilbringe nogle timer med at svinge dankortet, siger den danske skotte.

5

Willow Tea Rooms

Eftermidda­gens rituelle high tea er måske noget af det mest britiske, der findes. Omgivet af scones, sandwiches og te med maelk, sukker og citron kan man i Willow Tea Rooms få fornøjelse­n Med taet på 600.000 indbyggere og Storbritan­niens naestaelds­te og meget omfattende undergrund­sbane er det forholdsvi­s nemt at komme omkring i Glasgow. Man kan gå til mange ting, og busser, både og tog forbinder byen på kryds og tvaers, så uanset hvor du slår dig ned, kan du nemt komme rundt.

Men når man skal vaelge sit udgangspun­kt for ferien, har Anders Rune Hansen isaer ét godt råd:

– West End er mest romantisk. Her går tingene deres stille gang, og man kan trisse ud af den ene pub og ind på den naeste. Det er et spørgsmål om temperamen­t, om man vil bo i centrum eller West End, siger Anders Rune Hansen.

Der er billige hoteller i centrum og bed and breakfast-steder i West End, alt efter hvad man foretraekk­er. Der bor ikke så mange skotter i centrum. Der er mest butikker, kontorer og hoteller. Ude i West End bor de lokale på de samme gader, man faerdes i som turist. af arkitekten Charles Rennie Mackintosh’ specielle stil. Alle møbler og indretning er hans design, og selv skiltet uden for døren er med en saerlig skrifttype, som Mackintosh har udviklet.

– Willow er et rigtigt hyggeligt sted at opleve high tea, og alting serveres som i det tidlige 1900-tal, da Charles Rennie Mackintosh levede. Det er en meget majestaeti­sk oplevelse at sidde i hans specielle stil, lyder det fra Anders Rune Hansen.

 ?? FOTO: KEVIN GEORGE/ ALL OVER ?? Willow Tea Rooms.
FOTO: KEVIN GEORGE/ ALL OVER Willow Tea Rooms.
 ?? FOTO: IMAGO/ALL OVER ?? West End er et romantisk og hyggeligt sted at bo. Og der er masser af pubber.
FOTO: IMAGO/ALL OVER West End er et romantisk og hyggeligt sted at bo. Og der er masser af pubber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark