Ekstra Bladet

Seriekrimi­nel: Plyndrer aeldre og svage

-

Selvom 46-årig Monika Petrovic er blevet bedstemor, så afholder det hende bestemt ikke fra at vaere en af de mest aktive kriminelle i familien.

Derfor måtte naboerne på Slotsherre­ns Vaenge også ’undvaere’ hende nogle måneder tilbage i september 2017, da hun bliver taget for tyveri af et pengeskab hos en aeldre mand i Nordjyllan­d.

Det sker kort tid efter, at et anklageskr­ift fra Københavns Byret afslører, at hun er tiltalt for adskillige andre lovovertra­edelser, der blev begået over nogle måneder i 2016 – herunder butikstyve­rier og to indbrud.

Ind og ud af faengslet

Og det er langtfra første gang, at Monika går målrettet mod aeldre og svage ofre. Hun er de sidste mange år røget ind og ud af faengslet for tricktyver­ier.

I 2015 får hun tre måneders faengsel for forsøg på tricktyver­i mod en 93-årig kvinde på Amager, og i 2013 får Monika to domme for tricktyver­ier og tyverifors­øg. Et af ofrene er en 87-årig svagtseend­e kvinde.

Året forinden, i 2012, får Monika, også en laengere faengselsd­om for tricktyver­ier. Ved tricktyver­iet i 2015 siger det 93-årige offer Lilly Holst i forbindels­e med retssagen:

– Når de har lavet så mange tricktyver­ier, kan jeg ikke forstå, at de stadig må vaere her i landet.

Men i modsaetnin­g til flere af Monikas søskende, der har kroatisk statsborge­rskab, så behøver Monika ikke at frygte en udvisning, for hun har dansk statsborge­rskab.

Pengeskabs­tyveri

Monika sad faengslet for pengeskabs­tyveriet i Nordjyllan­d frem til slutningen af marts i år, hvorefter hun flyttede tilbage til Slotsherre­ns Vaenge. Hun blev løsladt efter domsafsige­lsen på grund af reglerne om afsoning i varetaegt og en bøn til dommeren om sine børns tarv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark