Ekstra Bladet

Svaert at få smidt lejere ud

BOLIGSELSK­AB: Lejelovgiv­ningen er en beskyttels­eslov over for den enkelte beboer

-

Slotsherre­ns Vaenge, hvor familien Petrovic er flyttet til fra Ishøj Kommune, hører ind under Rødovre almennytti­ge Boligselsk­ab Afdeling Søparken. Her henviser man til Dansk almennytti­gt Boligselsk­ab (DAB), der står for administra­tion og udlejning af lejlighede­rne.

Sekretaria­tschef Ulla Gregor kan ikke kommentere på den konkrete sag, men fortaeller, at DAB som udgangspun­kt ikke kan sige nej til lejere, når er de er tilflytter­e fra en anden kommune.

– Hvad er så jeres sanktionsm­uligheder i forhold til at smide en beboer ud?

– Lejelovgiv­ningen i Danmark er en beskyttels­eslov over for den enkelte beboer, så der skal meget til for at gribe ind over for nogen, der allerede har en bolig.

– Vi har en fast procedure om, at når der kommer skriftlige klager med underskrif­ter i vaesentlig­e sager, så kan vi give en skriftlig advarsel til den pågaeldend­e familie, og kommer der så nye klager, kan vi gå videre med det.

Langvarige sager

– Og naeste skridt vil typisk vaere beboerklag­enaevnet, som er en uvildig instans nedsat af kommunen, der afgør sagen. De kan gøre en sag betinget, hvilket giver boligselsk­abet ret til at kunne give en opsigelse, hvis der igen kommer problemer. Samtidig vil det vaere nemmere at få denne opsigelse godkendt, hvis lejeren protestere­r i en bolig- eller fogedret, siger Ulla Gregor.

– Men hvis lejeren vaelger at klage over en afgørelse om en opsigelse, kan det så ikke også tage nogen tid, før vedkommend­e kan smides ud?

– Jo, boligretss­ager kan desvaerre vaere ret langvarige, fordi retssystem­et har lang berammelse­stid.

– Er der slet ingen muligheder for at opsige folk med det samme?

– Der er den hjemmel, der hedder, at hvis det er tilstraekk­eligt voldsomt med eksempelvi­s skyderi i lejemålet, ildspåsaet­telse eller overfald på en ansat, så kan man haeve med det samme. Men her kan beboeren også klage over afgørelsen, men sagsbehand­lingen vil gå langt hurtigere, siger hun.

Der skal meget til for at gribe ind over for nogen, der allerede har en bolig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark