Ekstra Bladet

Kørestolen er nødvendig

- FOTO: JONAS OLUFSON amo@eb.dk

– Jeg spurgte alle, jeg snakkede med, hvem jeg skulle ringe til istedet. De sagde bare, at jeg måtte blive siddende natten over.

– Udsigten til at skulle sidde dernede hele natten, gjorde mig virkelig utryg. Jeg begyndte også at ryste og få det rigtig dårligt, fordi jeg var ved at gå sukkerkold, fortaeller hun grådkvalt til Ekstra Bladet.

Ann fortaeller, at det ikke er første gang, elevatoren er i stykker, og at det faktisk sker ugentligt. Normalt er der dog en i ejendommen, der reparerer den, men han er lige nu bortrejst.

Redningsma­endene

Langt om laenge fik Ann kontakt med hjemmeplej­en, der, selvom det ikke er deres ansvar, fik Hovedstade­ns Beredskab til at komme ud og få Ann og hendes kørestol op ad trapperne med en trappelift.

På det tidspunkt var klokken to om natten, og Ann havde siddet i sin opgang i fire stive timer.

– Jeg var lettet over at komme op, men også helt chokeret over, at det kan ske, siger hun.

Boligselsk­abet beklager

KAB, der administre­rer ejendommen, var larmende stille, mens Ann var parkeret i opgangen. Kommunikat­ionschef i KAB, Anders Tybjerg, siger, at han ikke kender til den konkrete sag, og derfor ikke kan forholde sig til den.

– Men hvis der er en akuttelefo­n til rådighed, der ikke blev taget, er det selvfølgel­ig meget beklagelig­t, siger han.

Han oplyser desuden, at de vil kigge naermere på sagen og gøre deres for, at det ikke sker igen.

Jeg sad bare der i opgangen og følte mig totalt magtesløs

Tilbage sidder en raekke gangbesvae­rede beboere, der knap tør forlade deres hjem af frygt for, at de ikke kan komme hjem igen. For selvom elevatoren nu atter virker, er det ikke til at sige, hvornår den svigter igen.

– Jeg tør naesten ikke gå ned nu her. Jeg bliver oppe i min lejlighed, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark