Ekstra Bladet

Roller de ikke kunne komme af med

-

Pyrus er en julenisse, PYRUS: som spilles af Jan Linnebjerg. Den første ’Pyrus’-julekalend­er, ’Alletider Jul’ kom i 1994 – og den blev sammen med de efterfølge­nde julekalend­ere ikke bare et gennembrud for Linnebjerg, den har også til en vis grad spaendt ben for hans karriere. Netop fordi ’alle’ taenker Pyrus, når de ser ham, har nissen skygget for andre roller. Så Pyrus er et eksempel på, hvordan en rolle med en enorm succes og en fantastisk popularite­t, kan ende med at tage magten, fordi den ikke vil gå vaek igen.

Den sørgelige HR: BRYLCREEM: hanrej i tv-serien ’Matador’, manufaktur­handler Albert Arnesen med unge fru Vicki, kaldte fnisene frem hos alle. Det gjorde manden indeni, Preben Mahrt, også selv, da han i 1950’erne blev landskendt for en reklame for Brylcreem med sloganet: ’Vil De have succes – brug Brylcreem’. Mahrt med dandy-bølgerne i håret fik succes, men ikke som han drømte om. Når man har store kongelige skuespil-ambitioner, skal folk ikke taenke hr. Brylcreem, hver gang de får øje på en. PREBEN MAHRT. PR-FOTO OG ALL OVER PRES

Arne Melchior MR. JARDEX: var medstifter af partiet Centrum-Demokrater­ne og minister i flere omgange. Alligevel var han skydeskive for mange drillerier på grund af sin fortid. I 1960’erne var han nemlig direktør for Mr. Jardex – herrekonfe­ktion. Og da han ikke tøvede med at bruge sig selv som model, aftvang det mange hånlige og drilagtige bemaerknin­ger. Arne Melchior slap aldrig af med tilnavnet Mr. Jardex.

 ?? FOTO: SØREN HARTVIG/TV2 OG ANTHON UNGER ??
FOTO: SØREN HARTVIG/TV2 OG ANTHON UNGER
 ??  ?? Jan Linnebjerg.
Jan Linnebjerg.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JOHNNY BONNE OG LINDA JOHANSEN ?? Arne Melchior.
FOTO: JOHNNY BONNE OG LINDA JOHANSEN Arne Melchior.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark