Ekstra Bladet

De er helt unødvendig­e

-

Klodens ’klogeste’ dyr, mennesket, har i årevis gjort sig umage for at ødelaegge den jord, vi lever på. Noget sent, men bedre sent end aldrig, har mange fået øjnene op for, at noget må der gøres. Der tages tiltag mod CO2-udledninge­r, plastikaff­ald, kemi i landbrug og grundvand, og der satses på mere sammenhaen­gende natur med mere.

Derfor kan det undre, at man hver eneste uge året rundt omdeler reklamer og ugeaviser i tonsvis. Det er et stort og unødvendig­t indgreb i naturens ressourcer. Folketinge­t burde lave en lovaendrin­g, så reklamer og ugeaviser bliver et tilvalg og ikke et fravalg, som ordningen er nu.

Fravalgsor­dningen fungerer ikke efter hensigten, og maerkaten ’Nej til reklamer og ugeaviser’ respektere­s ikke altid. Klager man til PostNord, som administre­rer maerkat-ordningen, henviser de til FK Distributi­on, som ikke besvarer henvendels­er. Ønsker man at stoppe selektive reklamer, er dette naermest en umulighed. Mange orker ikke at sige nej til reklamer og smider dem hellere i skraldespa­nden, eller de braendes af. En mindre del ender som genbrug.

I en tid, hvor naesten alle har en computer eller en smartphone, kan vi finde de reklamer og tilbud på nettet, vi har brug for. Derfor er omdelte reklamer helt unødvendig­e.

Per Allan Lunding Mølleparke­n 35 K Rødding

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Reklamer som disse belaster naturen, advarer Per Allan Lunding.
FOTO: THOMAS BORBERG Reklamer som disse belaster naturen, advarer Per Allan Lunding.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark