Ekstra Bladet

HER HAR I MIG TILBAGE

FRAVALGT TIL VM: Nu er Nicklas Bendtner tilbage på traeningsb­anen i Rosenborg og kan få spilletid mod Tromsø allerede i morgen

- ANDERS JUNGE ERNST aje@eb.dk

Nicklas Bendtner er tilbage. Han er mødt op til traening i Rosenborg.

Den danske profil blev ellers vraget til VM-truppen, da Åge Hareide ikke forventede, at den 30-årige angriber ville blive klar til at vaere med fra begyndelse­n af slutrunden. Det bekraefted­e landstraen­eren selv efter endegyldig­e udtagelse forrige søndag.

– Bendter og Bjelland er ude, fordi vi tror ikke, at de når at blive klar til den første kamp mod Peru. Det bliver for taet på, og den kamp er meget vigtig, lød det fra Hareide.

Men den skade i lysken, som har drillet Bendtner, er imidlertid ikke vaerre end, at han allerede er tilbage i traening i sin klub Rosenborg. Det melder klubben ud på sin officielle Twitter-profil.

Deltog aktivt

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, der også bekraefter den glaedelige nyhed.

– Jeg er glad for, at han er tilbage. Lad os da håbe på en hurtig fremgang. Han (Bendtner, red.) sagde til mig, at han ville traene sammen med resten af holdet i dag, siger Benes.

Det norske medie Adresseavi­sen, der har base i Trondheim og daekker Rosenborg taet, havde en journalist på plads til selve traeningen. Herfra er meldingen, at den danske angriber tog aktiv del i flere øvelser i åbent spil sammen med holdkammer­aterne.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skulle Bendtner vaere så meget i bedring, at den påbegyndte traening hos de norske mestre forhåbentl­ig kan føre til spilletid i mandagens kamp mod Tromsø i ligaen.

Fra officiel side er Rosenborg også optimistis­ke omkring den aktuelle situation for klubbens topscorer fra forrige saeson – og chancerne for at få ham tilbage på holdkortet.

– Vi har haft god kontakt med Nicklas hele vejen, og han har haft fin fremgang, siger Rosenborg-traener Kåre Ingebrigts­en på klubbens Twitter-konto.

– Vi tog ham tilbage hertil for at teste ham her. Så får vi se, om han får nogen reaktion på testene, men får han ikke det og traener 100 procent i morgen (i dag, red.), så er han med mod Tromsø, lyder det.

Åge kan bare ringe

Skulle den prognose holde stik, er den tidligere forudsigel­se om Bendtners comeback-dato skudt maerkbart ved siden af. Tidligere i denne uge var udsigten til spilletid således anderledes dyster.

– Vi forventer, at Nicklas er spilleklar til hjemmekamp­en mod Vålerenga 24. juni, lød meldingen fra den medicinske koordinato­r i Rosenborg, Haakon Schwabe, i en udtalelse onsdag.

Selvsamme opgør mod Vålerenga falder samme dag, som Danmark spiller tredje og sidste kamp i VM-gruppen mod Frankrig.

Men kunne Bendtner have vaeret med ved slutrunden med lørdagens fremgang in mente? Det spørgsmål fik Rosenborgt­raener Kåre Ingebrigts­en lov at besvare over for Adressseav­isen.

– Han kunne jo vaere med, så laenge han ikke får nogen (negativ, red.) reaktion i morgen. Det her er den første fodboldtra­ening, han har haft. Hvis det går godt i morgen og sådan, kan Åge (Hareide, red.) bare ringe, siger Ingebrigts­en.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Rosenborgs sportsdire­ktør Stig Inge Bjørnebye med henblik på Bendtners tilbagekom­st, men klub-bossen har ikke vaeret til at traeffe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark