Ekstra Bladet

STAKKELS ROMAIN

Grosjeans Ferrari-motor gik op i røg, mens Kevin starter aftenens grandprix i Canada som 11’er

- CANADA Jonas Hüttel hut@eb.dk

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): Hvis det ikke var uheld, ville jeg slet ikke have noget held, lyder en gammel amerikansk blues-klassiker.

Hvis Romain Grosjean har ondt af sig selv, når han går til ro efter kvalifikat­ionen til Canadas Grand Prix, er der ikke noget at sige til det.

Haas’ store opgraderin­g virkede under traening og i saerdelesh­ed i franskmand­ens side af garagen, hvor han viste, at det amerikansk­e team kunne køre med om at vaere hurtigst efter de tre tophold. Men den 32-årige franskmand fik slet ikke chancen for at vise, hvad han duede til, da det blev alvor. Igen var han forfulgt af uheld.

I slutningen af tredje traening havde han motorprobl­emer, og de blev ikke løst. Bedst som der var grønt lys til kvalifikat­ion, og han rullede ud af Haas-garagen, gik Ferrari-motoren op i røg.

Vel at maerke den opgradered­e version, som blev introducer­et i Monaco for to uger siden.

Det koster højst sandsynlig­t en motorstraf senere på året.

Kevin Magnussen starter løbet som 11’er – to tiendedele af et sekund fra top ti og et halvt sekund fra Renaultduo­en som ‘best of the rest’.

Danskeren har hele weekenden kaempet med at få hypersoft-daekket til at fungere.

Det så noget bedre ud under tidtagning­en, om end han naeppe nåede sit topniveau.

– Jeg tror ikke, det er et skidt sted at starte løbet, konstatere­de Kevin Magnussens løbsingeni­ør over radioen efter exitten.

– Det har du nok ret i, min ven, svarede danskeren.

Muligt at overhale

Circuit Gilles Villeneuve er en af de baner, hvor kvalifikat­ionen betyder mindst sammeligne­t med ikke kun Monaco, hvor der lige har vaeret kørt, men helt generelt.

Her er det rent faktisk muligt at overhale.

Hvilket Jenson Button demonstred­e til perfektion i 2011, da han for McLaren vandt i Canada efter undervejs at have ligget sidst.

Lige den sejr var episk og under svaere vejrbeting­elser, men selv på en solbeskinn­et søndag er det muligt at avancere ind i pointene, hvis farten er der i løbstrim.

Og som 11’er har Kevin Magnussen frit daekvalg.

Vettel i pole

Kun Mercedes og Ferrari var i stand til at køre sig i top ti på ultrasoft-daek og starter derfor løbet på dem.

De øvrige laegger ud på hypersoft-daekket, og det holder naeppe laenge, så der vil vaere flere strategier i spil.

Sebastian Vettel kørte hurtigste tid nogensinde på Circuit Gilles Villeneuve og starter på pole med Valtteri Bottas, Max Verstappen og Lewis Hamilton efter sig.

Tidtagning­ens store skuffelse var McLaren.

Udstyret med samme nye Renault-motor som fabrikshol­det og Red Bull sluttede Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne med 0,009 sekunder mellem sig – på 14. og 15. pladsen.

Med Brendon Hartley foran i Toro Rosso-Hondaen. Av!

 ?? FOTO: CARLO ALLEGRI/RITZAU SCANPIX ?? Uheldsfugl
Kevin Magnussen kørte en flot kvalifikat­ion og starter ellever i dag. Romain Grosjean på vej rundt var uheldig, da hans motor eksplodere­de i Q1, og han fik ikke sat nogen tid og starter sidst.
FOTO: CARLO ALLEGRI/RITZAU SCANPIX Uheldsfugl Kevin Magnussen kørte en flot kvalifikat­ion og starter ellever i dag. Romain Grosjean på vej rundt var uheldig, da hans motor eksplodere­de i Q1, og han fik ikke sat nogen tid og starter sidst.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark