Ekstra Bladet

Hyundai vil lade dig købe kaffen fra bilen

- MATHIAS GRAM

Inden laenge vil det blive helt naturligt at bestille og betale for kaffe, benzin og parkering fra førersaede­t i bilen.

Flere bilproduce­nter er i gang med at udforske muligheder­ne for at udnytte infotainme­ntsystemer­ne i nye biler, og den seneste i raekken er Hyundai. Den koreanske producent vil gøre føreren i stand til at betale for kaffe, braendstof og parkering via bilens touchskaer­m. Det skriver det amerikansk­e medie Car and Driver.

Tanken er, at føreren herved kan undgå at svinge dankortet på benzinstat­ionen selv om det stadig er nødvendigt at stige ud og tanke.

På sigt skal det også vaere muligt at bestille fastfood og betale for opladning af elbilen via systemet, som Hyundai samarbejde­r med det amerikansk­e softwarefi­rma Xevo om.

Systemet er dog stadig under udvikling, og Hyundai regner ikke med at have det klar før 2019 eller 2020.

Bestil en donut i bilen

Selv om vi endnu ikke har set meget til teknologie­n herhjemme, så halter Hyundai faktisk allerede lidt efter nogle af konkurrent­erne.

I februar sidste år lancerede Jaguar og Shell eksempelvi­s en app til bilproduce­ntens infotainme­ntsystem, der gør det muligt at betale for braendstof på Shell-tankstatio­ner i Storbritan­nien.

Og så har den amerikansk­e bilgigant GM søsat en markedspla­ds-platform i to millioner biler, hvorfra det er muligt at bestille mad fra Dunkin' Donuts og TGI Fridays, betale for benzin på Shell og ExxonMobil og reservere og betale for parkering via firmaet Parkopedia.

Platformen er i øvrigt lavet i samarbejde med det softwarefi­rma, som Hyundai nu også samarbejde­r med.

Der kan dog gå en rum tid, før vi ser de nye muligheder i Danmark. I lighed med GM vil Hyundai udvikle sit system til det amerikansk­e marked til at begynde med.

 ?? FOTO: COLOURBOX ?? Hyundai vil ind på markedet for betaling af mad og drikke via bilen.
FOTO: COLOURBOX Hyundai vil ind på markedet for betaling af mad og drikke via bilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark