Ekstra Bladet

Løkkes pludselige kaerlighed til EU

-

Det undrer mig at Lars Løkke Rasmussen pludselig er begyndt at tale meget positivt om EU og køre EU frem som stort emne i debatten, selv om han ved, at Dansk Folkeparti har den modsatte mening om Danmark og EU.

Hvad er grunden til, at Løkke nu er så optaget af, at Danmark skal fjerne sine EU-forbehold og gøre klar til nye afstemning­er?

Kan det vaere, fordi han er interesser­et i at få posten som Danmarks naeste EU-kommissaer, nu hvor han ikke bliver direktør for By & Havn – som du ellers for nylig spåede kunne vaere en mulighed for ham?

Venlig hilsen

Anders Christians­en, Slagelse Ø

Kaere Anders

Løkke har ikke givet nogen begrundels­e for sit pludselige engagement i EU-spørgsmåle­t. Muligvis haenger det sammen med, at han fra deltagelse i EUtopmøder­ne kan se, vi er på vej ind i problemer, hvis EU-samarbejde­t udvikler sig med mere union og overstatsl­ig regulering de naeste år. Så kommer vi klemme med vores forbehold.

Men du har helt ret i, at han dermed vaelger en direkte konfrontat­ionskurs i forhold til Dansk Folkeparti.

En anden grund kan, som du skriver, vaere interesse for posten som EU-kommissaer. Løkke har tidligere sagt klart, at Margrethe Vestager ikke skal regne med at blive genudpeget, hvis han er statsminis­ter. i Nu skal den sag først afklares efter et folketings­valg, og dermed kan meget ske – blandt andet at Løkke overhovede­t ikke får indflydels­e på valget af kommissaer.

Men man kan da ikke udelukke, at hvis der bliver blåt flertal efter et valg inden for det kommende år, bliver det en del af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at Løkke får EU-kommissaer­posten, og DF til gengaeld indtraeder i regeringen. Kort sagt kan posten som Danmarks EU-kommissaer blive en del af en større politisk aftale efter det kommende valg.

Posten skal først besaettes i november naeste år. Det betyder, at vi får valg inden, og det er ikke muligt at beslutte noget inden et valg, fordi ingen ved, hvilken regering der sidder på det tidspunkt. Derfor er de nødt til at vente med kommissaer­posten til efter valget.

Og du har ret i, at posten i By og Havn gik side – nemlig den hidtidige direktør i Realdania, Anne Skovbro. Men den havde passet godt til Lars Løkke, hvis bestyrelse­n var gået efter en politisk profil ligesom

Jens Kramer Mikkelsen.

Venlig hilsen Hans

Man kan ikke udelukke (...), at det bliver en del af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at Løkke får EU-kommissaer­posten, og DF til gengaeld indtraeder i regeringen

til anden

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark