Ekstra Bladet

20 milliarder kroner

-

Den danske husholdnin­g har det så godt, at der snart vil vaere et årligt overskud på ekstra 20 milliarder kroner. Baglokalet har bedt nogle af dem, der jaevnligt kommer forbi, om deres bud på, hvad pengene skal bruges til.

– Det er meget nemt at svare på. Pengene skal selvfølgel­ig bruges til Baileys, som jeg kan dele ud af, når jeg besøger plejehjem rundt om i landet. Måske vil jeg lade et par hundrede paller stå hos min ministerse­kretaer, hae-hae. Men det må du altså ikke skrive.

– Vi skal i hvert fald have undervands-musik i havnen, hvor jeg tit snorkler rundt omkring middagstid. Og så skal alle københavne­re have maling i strålende farver, så de kan udfolde deres kunstneris­ke talenter. Bare ikke de arbejdsløs­e. De er så kedelige. – De 20 milliarder skal bruges til sommerhuso­phold og indkøb af underbukse­r, sokker og skjorter til nuvaerende og forhenvaer­ende Venstre-formaend. Plus – selvfølgel­ig – gratis fadbamser i Nyhavn. Skulle der blive penge til overs, kan de passende gå til et andet godt formål, for eksempel LøkkeFonde­n.

– 20 sygt sindssyge milliarder? Jeg forstår ikke så stort et beløb. Eller er det et lille beløb? Det er sindssygt vigtigt at forholde sig til midt i virvaret af tonale kompleksit­eter, som bombardere­r os med sindssygt kreative kraftfelte­r. – Altså, nu er jeg jo ligesom blevet mor, ik’? Og de der bleer-ting er bare for vildt dyre. De skal bare vaere gratis, ik’? Og så synes jeg ligesom også, at staten skal give til … ja, tilskud til tatovering­er. De er så paene.

– 20 milliarder? Herregud, det er jo håndører. Men bare gi’ dem til mig, så skal jeg sgu hurtigt få braendt dem af på et eller andet, som pøbelen kan li’. Et Formel 1-løb måske eller endnu en trestjerne­t Michelin-restaurant.

– HVAD FANDEN ER DET FOR ET REAKTIONAE­RT OG RASCISTISK SPØRGSMÅL. JEG BLIVER VANVITTIG. JEG KNEPPER DIN MOR!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark