Ekstra Bladet

LEVAKOVIC-KLAN TERRO RISERER HELT NABOLAG

HÅRDT FOR DE AELDRE BEBOERE: Sigøjnerbo­ssens søster Monika, der er notorisk tricktyv, har fået lejlighed klos op ad aeldreboli­ger

- THOMAS GÖSTA SVENSSON tgs@eb.dk

På overfladen ånder alt fred og idyl i de paene røde etageejend­omme på Slotsherre­ns Vaenge i Rødovre, men for mange af de aeldre beboere har det seneste år vaeret et sandt mareridt.

I maj 2017 fik de nemlig nye naboer, da den seriekrimi­nelle Monika Petrovic, der er søster til sigøjnerbo­ssen Gimi Levakovic, flyttede ind i en 110 kvadratmet­er stor firevaerel­ses lejlighed. Med i bagagen har Monica en saerdeles plettet straffeatt­est med et hav af domme for at begå tricktyver­i mod gamle og svage borgere.

Et dagligt helvede

I opgangen på Slotsherre­ns Vaenge bor den berygtede sigøjner-klan side om side med aeldre og svagelige beboere – og blot 45 skridt fra hoveddøren ligger aeldrecent­ret Broparken. Her bor 114 aeldre borgere primaert i egen bolig.

Og der går ikke lang tid, før naboerne føler sig utrygge.

– Jeg er blevet puffet til, spyttet på og kaldt luder og det, der er vaerre af dem. Stort set hver dag er der støj og larm. Her plejer at vaere fred og ro, og nu er vores daglige tilvaerels­e blevet et helvede, siger en nabo, der ønsker at vaere anonym.

– Jeg forstår ikke, at man lader dem flytte ind i det her område med så mange aeldre mennesker og ødelaegge vores liv. I den tid, de har boet her, har jeg selv oplevet at blive indlagt flere gange end normalt, fordi jeg stresser over hele det her, siger den aeldre nabo, der lider af hjerteprob­lemer.

Bossen på besøg

Det er ikke kun Monika og hendes tre hjemmeboen­de børn, der kommer i lejlighede­n. Naboer fortaeller, at der konstant er besøg. Ofte kommer der biler med rumaenske, svenske og tyske nummerplad­er. En af dem, der aflaegger hyppige visit, er Monikas bror, sigøjnerbo­ssen Gimi Levakovic.

– I starten vidste vi ikke, hvem de var, fordi hun jo hedder Petrovic, men da vi så ham og laeste om familien i Ekstra Bladet, blev vi klar over det.

– Siden har vi forsøgt at klage til boligselsk­abet flere gange med underskrif­tsindsamli­ng. Politiet har også vaeret ude flere gange til episoder, og de har også advaret os mod tricktyver­i. Vi har sågar også talt med borgmester­en (Erik Nielsen (S), red.), men intet har hjulpet, siger et aeldre par.

Udelukket fra butikker

Og det er ikke kun naboerne, der har oplevet ubehagelig­e episoder. Samtlige dagligvare-butikker, en tank og et byggemarke­d i lokalområd­et bekraefter over for Ekstra Bladet, at man har forment adgang for familien efter episoder med tyveri.

– Politiet har vaeret her flere gange. Det er både hende (Monika Petrovic, red.), men også børnene vi har taget, og politiet har også vaeret hjemme hos dem og kigge efter ting, de har stjålet, siger en af butiksbest­yrerne, der ønsker at vaere anonym af frygt for familien.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Monika Petrovic og Gimi Levakovic.

Jeg er blevet puffet til, spyttet på og kaldt luder og det, der er vaerre af dem

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Sigøjnerbo­ssen Gimi er ifølge naboerne en hyppig gaest hos søsteren Monika.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Sigøjnerbo­ssen Gimi er ifølge naboerne en hyppig gaest hos søsteren Monika.
 ?? PRIVATFOTO ?? Monika Petrovic, der er notorisk kendt for tricktyver­i mod gamle og svage borgere, har fået en lejlighed i Rødovre blot 45 skridt fra kommunale aeldreboli­ger.
PRIVATFOTO Monika Petrovic, der er notorisk kendt for tricktyver­i mod gamle og svage borgere, har fået en lejlighed i Rødovre blot 45 skridt fra kommunale aeldreboli­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark