Ekstra Bladet

SAEDE-SKIFT

Et frisk bud på kørersitua­tionen i naeste Formel 1-saeson

- WATTS UP EKSTRA BLADETS FORMEL 1-EKSPERT

’Silly season’ er kun så småt begyndt, og selvom vi ikke engang er halvvejs i saesonen, vil jeg alligevel gerne komme med mit bud på, hvem der kører hos hvem i den kommende saeson. Ja, der kan ske en hulens masse, så det er selvfølgel­ig med en røvfuld forbehold klasket i halen på mit kig ud i fremtiden.

Der er både store og små overraskel­ser i min krystalkug­le, og en del af listen er helt sikkert ønsketaenk­ning fra min side. Men alt i alt realistisk­e bud på, hvem der er inde, og hvem der er ude.

FERRARI

Sebastian Vettel (Tyskland) er prinsen af Ferrari-paradiset Maranello og skal ingen steder, før karrieren slutter.

I den anden bil skiller italienern­e sig af med Kimi Räikkönen (Finland), som går på pension. Valtteri Bottas (Finland) overtager rollen som andenvioli­n. Vettel vil ikke have Ricciardo som teamkammer­at som dengang i Red Bull, hvor tyskeren endte bagest af de to.

MCLAREN

Fernando Alonso (Spanien) giver det endnu en chance og håber, at teamet får vendt bøtten. Han er som en god flaske rødvin, der ikke bliver dårligere med årene.

Stoffel Vandoorne (Belgien) ryger ud, og McLarens stjernefrø, Formel 2-mesteren Lando Norris (England), får i 2019 sin debut i Formel 1.

FORCE INDIA

Her er der tale om to kørere, som er meget jaevnbyrdi­ge uden af vaere så outstandin­g, at de kommer i betragtnin­g hos de store teams.

Sergio Pérez (Mexico) bliver, og det samme gør Mercedes-junior Esteban Ocon (Frankrig), som ikke fik tjansen efter Valtteri Bottas.

MERCEDES

Lewis Hamilton (England) bliver selvfølgel­ig, hvor han er – det er der ingen tvivl om. Mercedes-toppen og Niki Lauda savner de gode gamle dage med Nico Rosberg, hvor de havde to ligevaerdi­ge kørere.

De går derfor ud og sikrer sig ingen ringere end Daniel Ricciardo (Australien). Australier­en vil hellere køre her end hos Ferrari, som også ville have ham. Nu skal Hamilton stramme sig an, for det bliver en taet kamp om VM.

TORRO ROSSO

Her ser vi to helt nye kørere, og den første er Red Bull-juniorkøre­r Daniel Ticktum (England). Brendan Hartley (New Zealand) er faerdig i Formel 1, og som hans afløser vil Torro Rosso forsøge sig med Oliver Roland (England), som er bedre tjent med det end som Williams testkører.

Honda presser på for en japansk chauffør, men i øjeblikket er der ikke nogen, som opfylder kravet til en superlicen­s.

SAUBER

Charles Leclerc (Monaco) er hot i øjeblikket og det med rette. Jeg har bare svaert ved at se Ferrari satse på deres juniorkøre­r ved siden af Vettel, så jeg tror, han bliver hos Sauber et år mere.

Marcus Ericsson (Sverige) er ingen megastjern­e, men sidder alligevel godt i saedet. Hans bagland fra Sverige ejer størstedel­en af Sauber-teamet.

HAAS

Romain Grosjean (Frankrig) havde naeppe fået lige så lang snor hos andre teams, men Günther Steiner holder hånden under franskmand­en.

I den anden bil får Kevin Magnussen (Danmark) forlaenget sin kontrakt med en god lønforhøje­lse og er nu Haaskører til og med 2021. K-Mag kan håbe på et Ferrari-saede et par år ud i fremtiden.

RED BULL

Max Verstappen (Holland) er lige nu temmelig udskaeldt, men han er og bliver en forbandet hurtig chauffør og bliver, hvor han er. Red Bull har med Verstappen vist, at de ikke er blege for at forfremme deres unge kørere fra Toro Rosso.

I den anden bil bliver Pierre Gasly (Frankrig) forfremmet til førstehold­et, idet han har gjort det aldeles fremragend­e i sin første saeson.

RENAULT

Nico Hülkenberg (Tyskland) er guld vaerd for Renault, og han fik ikke det Ferrari-saede, han håbede på.

I den anden bil bliver Carlos Sainz (Spanien) også, hvor han er – ikke noget Red Bull-saede til ham, da han har haft for svaert ved at hamle op med Hülkenberg i år.

WILLIAMS

Teamet er i dyb krise og kan ikke tiltraekke stjernekør­ere.

Lance Stroll (Canada) fortsaette­r i ’sin fars team’, og ved siden af ham ser vi igen Sergey Sirotkin (Rusland), som kommer med en ordentlig stak penge til gengaeld for et saede.

Hvis teamet derimod kan klare sig uden en betalingsk­ører, er Stoffel Vandoorne (Belgien) et bedre bud.

 ?? FOTO: AP ?? Et frisk bud fra Jason Watt på hvordan Formel 1 feltet bliver i naeste saeson.
FOTO: AP Et frisk bud fra Jason Watt på hvordan Formel 1 feltet bliver i naeste saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark