Ekstra Bladet

UNG MAND STUKKET De to kvinder naegter sig skyldige, men blev faengslet i 23 dage

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: ANTHON UNGER linette@eb.dk

En 24-årig mand blev ilde tilredt, da han blev stukket med ikke under 19 knivstik i kroppen i en lejlighed på Tåsingegad­e på Østerbro i København i tidsrummet fra klokken 00.05 til 00.40 natten til søndag.

I går blev en mor og hendes datter fremstille­t samtidig i grundlovsf­orhør i Dommervagt­en i København, sigtet for forsøg på manddrab ved ’i forening og efter forudgåend­e aftale og faelles forståelse’ i den hensigt at draebe at have stukket den unge mand 19 gange, så han blandt andet fik blødninger i den ene lunge, så han var i livsfare.

Virkede berørt

Anklageren begaerede lukkede døre ved grundlovsf­orhøret med begrundels­en, at hverken de sigtede eller den foruretted­e er blevet afhørt, ligesom sagen endnu er i sin spaede start. Det valgte dommeren at efterkomme.

De sigtedes forsvarere oplyste, at begge kvinder naegter sig skyldige og ikke ønskede at afgive forklaring i dag.

Den 40-årige mor virkede meget berørt, da hun kom ind i retten som den første af de sigtede i blåt joggingtøj med et hvidt logo fra Københavns Faengsler og tøfler med hvide såler.

Kvinden, der havde mørkt malede øjne og langt, mørkt hår, snøftede lidt og havde en tyk stemme, da hun sagde nej tak til vand.

Den 19-årige datter, der også var iført blåt tøj fra Københavns Faengsler, var spinkel, havde langt mørkt hår og bøjle på taenderne, virkede mere rolig og smilede et kort smil, da hun kom ind i retten.

Forlod hospitalet

Kvinderne fik at vide, at de gerne måtte sige hej til hinanden, men ikke måtte tale sammen, og de vekslede lige kort et par ord, før den alvorlige sigtelse mod dem blev laest op.

Efter det lukkede retsmøde blev de begge varetaegts­faengslet i 23 dage.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en status på tilstanden på knivoffere­t, men det har ikke vaeret muligt. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r forlod manden dog selv hospitalet i går.

 ??  ?? Politiet har tegnet kridtstreg­er rundt om utallige blodplette­r, der løber flere meter rundt om hjørnet fra gerningsst­edet.
Politiet har tegnet kridtstreg­er rundt om utallige blodplette­r, der løber flere meter rundt om hjørnet fra gerningsst­edet.
 ??  ?? Politiet har forseglet gerningsst­edet, hvor en ung mand blev stukket mindst 19 gange.
Politiet har forseglet gerningsst­edet, hvor en ung mand blev stukket mindst 19 gange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark