Ekstra Bladet

Jeg har sgu aldrig oplevet noget lignende

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

I sit seneste blogindlae­g fortaeller den tidligere studievaer­t og nuvaerende blogger Line Baun Danielsen om en nylig oplevelse i Freetown i det fattige afrikanske land Sierra Leone, hvor hun har besøgt byens vaerste slumområde.

– Vi står ved indgangen til byens vaerste slumområde, Kroobay – her hvor fire unge piger i det projekt, vi besøger, bor og betjener sextraenge­nde maend i nattens slum. Sarah, Anita, Isatu og Mabinty. 13 år og til salg – mit moderhjert­e bløder!

Under besøget oplevede Line Baun på naermeste hold, hvilke kummerlige forhold de helt unge prostituer­ede lever under i et miljø, hvor piger ikke regnes for noget, og hvor piger helt ned til 12-års alderen er tvunget til at saelge sex for at overleve.

– Man fatter faktisk ikke, hvad det er man oplever, når man er midt i situatione­n. Man registrere­r det blot og taenker: ’Er det her virkelig virkeligt?’ Men det er det jo. Det er staerkt rørende, siger Line Baun Danielsen til Ekstra Bladet over en skrattende telefonfor­bindelse fra Sierra Leone og fortsaette­r:

– Jeg har vaeret i Indien og på Sri Lanka og set steder efter tsunamier og alt muligt andet, men det her ... Jeg har sgu aldrig oplevet noget lignende.

Er det her virkelig virkeligt

Forkaelede danskere

Den barske oplevelse har sat tanker i gang i forhold til, hvor heldige vi er i Danmark, hvor levevilkår­ene som bekendt er markant anderledes.

– Når man oplever, hvordan folk kan smile midt i al den her forarmelse, så taenker man: Hvor er vi da bare forkaelede hjemme i Danmark, hvor man kan gå og lade sig irritere over ligegyldig­e småting.

Ud over den naermest ufattelige fattigdom er noget af det, der har gjort størst indtryk på Line Baun, den hjerteligh­ed, hun og hendes søn er blevet mødt med

– Der er ingen, der tigger penge, og jeg har oplevet en helt ufattelig hjerteligh­ed og imødekomme­nhed her i den utrolige fattigdom, der er over det hele.

Line Baun Danielsen besøgte slumkvarte­ret sammen med den tidligere topfodbold­traener Erik Rasmussen, der har kastet sin tid, kraefter og penge i projektet Brighter Horizons, som arbejder for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i Sierra Leone.

 ?? FOTO: EMIL BAUN BARTRAM ?? Under sit besøg i Freetown har Line Baun Danielsen vaeret med til at afholde en workshop med det formål at hjaelpe de udsatte og udstødte unge kvinder med at tage det første skridt ud af fattigdomm­en.
FOTO: EMIL BAUN BARTRAM Under sit besøg i Freetown har Line Baun Danielsen vaeret med til at afholde en workshop med det formål at hjaelpe de udsatte og udstødte unge kvinder med at tage det første skridt ud af fattigdomm­en.
 ?? FOTO: EMIL BAUN BARTRAM ?? Line Baun Danielsen sammen med 13-årige Mabinty, der er en af de unge piger, hvis kummerlige forhold hun er rejst til Sierra Leone for at saette fokus på.
FOTO: EMIL BAUN BARTRAM Line Baun Danielsen sammen med 13-årige Mabinty, der er en af de unge piger, hvis kummerlige forhold hun er rejst til Sierra Leone for at saette fokus på.
 ?? PRIVATFOTO ?? Line Baun Danielsen havde sønnen Emil med på rejsen.
PRIVATFOTO Line Baun Danielsen havde sønnen Emil med på rejsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark