Ekstra Bladet

Ida fødte trillinger tre måneder før tid NU VAELTER HJAELPEN I

Ida Maria Christense­n født der først skulle have vaeret forvejen har hun og aegtem børn. Et Facebook-opslag h hjaelpen nu strømmer ind f

- ASTRID MORTENSEN PRIVATFOTO

På ganske kort tid gik Ida Maria Christense­ns familie fra at bestå af fem personer til pludselig at vaere otte.

Hun og manden, Martin Christense­n, havde nemlig allerede tre børn på to, fire og seks år, da tre nye små pludselig kom ind i deres liv ved en tre måneder for tidlig fødsel 17. maj.

– Det går godt, og de klarer sig fint, omstaendig­hederne taget i betragtnin­g, siger den 31-årige nybagte mor til Ekstra Bladet.

De små er stadig indlagt på intensivaf­delingen på Odense Universite­tshospital, og foraeldren­e har i disse dage travlt med at pendle mellem hospitalet og hjemmet i Kvaerndrup på Fyn.

Et opslag på Facebookgr­uppen ’Naestehjae­lperne’ har nu også betydet, at hjaelpen vaelter ind fra naer og fjern til den ikke så lille familie.

Vandet gik på McDonald’s

En ellers ukomplicer­et graviditet fik en brat afslutning i maj.

– Vi var til en kontrolska­nning på Odense Universite­tshospital klokken to om eftermidda­gen. Her er alt godt, og de er store og fine. Vi pjatter lidt med laegen og snakker om, at vi skal have alle de her børn og aftaler, at vi ses igen om 14 dage til naeste kontrol, siger Ida Maria Christense­n.

Parret forlader hospitalet og kører hjem for at hente deres tre børn, der blev passet af deres bedstefar, men de tager lige et uforglemme­ligt pitstop på vejen.

– Vi kører forbi McDonald’s, og da vi saetter os ned med vores mad, går vandet simpelthen.

– Jeg tror aldrig, jeg er blevet så bange. Det var meget skraemmend­e. Vi skyndte os tilbage til sygehuset igen, fortaeller Ida.

Tidlig fødsel

Hun fortaeller, at hun lå på fødegangen hele dagen uden rigtig at vide, hvad der skulle ske med hende og de små børn i maven.

– De regnede først med, at jeg skulle ligge der et par dage, og at jeg skulle have noget medicin til børnene, siger Ida Maria Christense­n.

– Lige inden midnat kommer der pludselig en laege ind og siger, at jeg skal have kejsersnit om en time.

Hendes mand var kørt hjem for at passe de andre børn, men måtte hurtigt tilkalde sin mor, så han kunne skynde sig tilbage på hospitalet.

– Han kom ind på operations­stuen fem minutter før, de startede operatione­n, siger hun.

Kejsersnit­tet gik heldigvis godt, og parret har nu tre velskabte piger ud over de to piger og den ene dreng, de allerede har.

Den rørende hjaelp

Da trillinger­ne var født, blev de straks bragt til undersøgel­se, og de er fortsat indlagt på intensivaf­delingen, fordi de er født så meget for tidligt.

De to foraeldre er nu nødt til skiftevis at vaere på hospitalet og hjemme med de tre andre børn, der ikke må komme ind på neonatalaf­delingen og besøge deres nye søskende, fordi de ikke har haft skoldkoppe­r endnu.

Hverdagen er altså mere end almindelig travl og besvaerlig for de to foraeldre til seks. Derfor skrev Ida et opslag på Facebook-gruppen ’Naestehjae­lperne Fyn’, hvor hun bad om hjaelp til mad i den travle tid.

– Der er et frygteligt tidspres, når man skal vaere to steder på en gang. Vi kan ikke samle hele familien. Derfor bad jeg om lidt hjaelp til de praktiske ting, siger Ida.

I opslaget beder hun om, at de, der måtte have tid og overskud, kommer med lidt mad, som hendes mand nemt kan varme og servere for de tre børn, der er derhjemme.

Hun fortaeller, at der er en kvinde i gruppen, der spørger, om hun må dele opslaget på sin side. Det siger Ida ja til uden at taenke over, hvad det

Vi kører forbi McDonald’s, og da vi saetter os ned med vores mad, går vandet simpelthen

Det er jo en lykkelig situation, vi er i, men det er også meget stressende

vil føre med sig. Pludselig er opslaget blevet delt knap 1300 gange.

Proppet køleskab

Det har resulteret i, at det køleskab, familien har stående i deres udhus, er proppet med gode faerdigret­ter, som Martin hurtigt kan lave til de store børn.

– Det er simpelthen så rørende, og vi er så dybt taknemmeli­ge over, at der er så mange, der taenker på os.

– Det betyder, at når vi er

 ??  ?? Seks børn på seks år Ida Marie Christen naer og fjern via et
Seks børn på seks år Ida Marie Christen naer og fjern via et
 ??  ?? Alle trillinger­ne har det godt på trods af den tre måneder for tidlige fødsel.
Alle trillinger­ne har det godt på trods af den tre måneder for tidlige fødsel.
 ?? PRIVATFOTO ?? Ida bruger det meste af tiden sammen med de tre nyfødte på Odense Universite­tshospital, hvor de skal vaere indlagt frem til august.
PRIVATFOTO Ida bruger det meste af tiden sammen med de tre nyfødte på Odense Universite­tshospital, hvor de skal vaere indlagt frem til august.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Både fryser og køleskab er godt fyldt op takket vaere mange gavmilde mennesker.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Både fryser og køleskab er godt fyldt op takket vaere mange gavmilde mennesker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark