Ekstra Bladet

Slip for slaeb

- Rms@eb.dk

– Ved festivalen­s start kan du sende din bagage i forvejen. Når du skal hjem fra festivalen, kan du ligeledes sende din bagage i forvejen, så det eneste, du skal transporte­re hjem, er dig selv, lyder det i en pressemedd­elelse.

Der er dog visse begraensni­nger i forhold til, hvor store leveringer man kan modtage.

– Vaegtgraen­sen er på de saedvanlig­e 20 kilo, og dimensione­rne skal holde sig inden for 60x40x40 centimeter, oplyser Jens Rom, der er direktør hos bring.dk.

Priserne kommer til at ligge fra 89 til 139 kroner inklusive vandtaet pose og fragt.

– Er I ikke bange for at gøre curlingfor­aeldrene arbejdsløs­e?

– Hvis du spørger mig personligt, ville jeg da elske det, men vi vil egentlig bare gerne gøre det nemmere for alle – også curlingfor­aeldrene – så nu prøver vi det her. Der bliver jo slaebt utrolig meget under sådan en festival, så hvis man kan aflaste en lille smule, er det smart, siger Jens Rom og tilføjer:

– Og så kan man måske også håbe på, at mere af det, der bliver slaebt til Roskilde, nu også kommer med hjem, når det bliver nemt og enkelt at sende det. Der er jo meget, der går til spilde, fordi folk ikke gider tage det med hjem igen.

Mindre skrald

– Hvordan sikrer I jer, at folk ikke sender joints og andre ulovlige ting og sager til sig selv på festival?

– Det her er egentlig bare en udvidelse af vores almindelig­e pakkeservi­ce, så det fungerer på fuldstaend­ig samme måde som i vores almindelig­e udlevering­ssteder. – Hvad er jeres forventnin­ger til omfanget?

– På en måde både frygter og håber vi, det bliver en alt for stor succes, så vi ikke kan følge med, men på Roskilde er ånden jo lidt, at man tager det, som det kommer. Og sådan er vi også nødt til at se på det. Hvis vi bliver overvaelde­de, er vi nødt til at sige: ’Så går den ikke laengere’, men det er umuligt at sige på forhånd.

Hos Roskilde glaeder man sig isaer over udsigten til, at der forhåbentl­ig bliver mindre at rydde op.

– Samarbejde­t med Bring er et servicetil­bud til gaesterne, så de let kan bringe deres telte, pavilloner, luftmadras­ser og andet grej til og fra festivalpl­adsen. Men mest af alt er det ét af de nye initiative­r i vores Bring it Homeindsat­s, der handler om, at deltagerne skal tage deres campinguds­tyr med sig hjem, så vi undgår, at det bliver til affald, siger Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Det er ikke nogen hemmelighe­d, at der går unødigt meget brugbart campinguds­tyr til spilde efter festivalen, og efterladt campinguds­tyr udgør størstedel­en af vores samlede affaldsmae­ngder.

På en måde både frygter og håber vi, det bliver en stor succes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark