Ekstra Bladet

HYKLERI PÅ VIP-RAEKKEN

-

Elbaek er naermest ekspert i at bryde en boykot

INGEN DANSKE POLITIKERE eller ministre burde saette deres ben ved VM i fodbold i Rusland. Medmindre de har et braendende ønske om at støtte praesident Putins propaganda-projekt og hans destabilis­ering af vestlig politik.

ALLIGEVEL NØLER de danske ministre og vip’er til slutte fuldtonet op bag en det sidste med at boykot kun få dage før startskudd­et. ’Vi må lige se, hvad EU gør’ og bla bla bla.

METTE BOCK, kulturmini­ster, har f.eks. planlagt sin rejse til Putins pr-party, men den endelige beslutning udestår stadig. GÅR DET, som det plejer, tager de alligevel med og får sovset den manglende boykot ind i tåbelige undskyldni­nger om, at de alligevel tropper op for spillernes skyld – hvad der jo er helt til grin. Eller at de agter at gå i kritisk dialog med pølsemande­n på stadion i pausen. Forbered jer på en ny ladning tåkrummere!

LANDE SOM Island og England har for laengst besluttet at blive vaek. Det skete efter afsløringe­n af, at Rusland stod bag forgiftnin­gen af en tidligere russisk dobbeltage­nt på britisk jord. Og apropos England ... Sunday Times afslørede i går på forsiden endnu en dugfrisk Putin-stinker, nemlig en russisk forbindels­e til den destabilis­erende brexitkamp­agne.

INGEN KAN VAERE i tvivl om, at Putin og VM i fodbold i Rusland er noget, man skal holde nallerne langt fra: Måden Putin fik manipulere­t og korrumpere­t sig til, at Rusland overhovede­t skulle afholde VM og hans personlige indbydelse til den tidligere FIFA-praesident Sepp Blatter, der ellers har karan

fra al fodbold, er endnu et vink med en lostaene sebom. Selv en blind mand uden stok kan se, at den er helt gal at hoppe med på VM-vognen den naeste måneds tid som politiker, kongelig eller andet.

VI HAR PRØVET dette uvaerdige hykleri før. Ingen

så uimodlaere­r åbenbart noget. Er det virkelig ståeligt, hjernevask­ende vidunderli­gt at blaere sig på de fine raekker? For at sige det på nudansk: Så stop dog jer selv!

UFFE ELBAEK kaster sig begejstret ind i en opfordring til, at Løkke og ministrene skal med til VM. Elbaek er naermest ekspert i at bryde en boykot efter sin lallende tur til fodbold-VM i Ukraine i 2012 som kulturmini­ster.

MAN SKULLE IKKE blande sport og politik, plaprede han dengang og fik det blandet mere, end nogen havde troet muligt. I Udenrigsmi­nisteriet skar man taender over hans amatøragti­ge og selvpromov­erende show. Ligesom han glemte alle idealer, da han i sin ministerti­d besøgte Kina, men ’af respekt for sine vaerter’ ikke lige der gik i kritisk dialog eller besøgte kunstneren Ai Weiwei. ’Free Tibet’-armbåndet blev hjemme i skuffen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Uffe Elbaek ved alt om, hvordan man dropper idealerne og kommer med til fodbold med et par lallende bortforkla­ringer.
FOTO: LARS POULSEN Uffe Elbaek ved alt om, hvordan man dropper idealerne og kommer med til fodbold med et par lallende bortforkla­ringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark