Ekstra Bladet

VM-OPTIMISMEN BOBLER

- FOTO: JENS DRESLING

1

Den solide defensiv

Der er slet ikke scoret på Kasper Schmeichel i fire kampe i 2018. Laeg dertil, at der kun er scoret tre mål mod Danmark de seneste ti landskampe. Danmark har fået en solid defensiv og er svaere at score mod. Andreas Christense­n er hurtigt faldet til som makker til Simon Kjaer. De supplerer hinanden fortraeffe­ligt og har allerede nu fået en staerk indbyrdes spillefors­tåelse.

Kasper Schmeichel har også stor andel i den fornemme statistik. Keeperen leverer konstant på et højt, stabilt niveau og laver naesten aldrig kostbare fejl.

2

Eriksen viser vejen

12 mål i de 13 seneste landskampe fortaeller alt om, hvilken betydning han har for det danske landshold. Eriksen viser i sandhed vejen for holdkammer­aterne.

Der er ingen grund til at frygte, han ikke er fokuseret, selvom han netop er blevet far.

Han er så rolig og afbalancer­et, at han kan klare presset og forventnin­gerne, der knytter sig til ham fra hele fodboldnat­ionen. Men det kan vaere lidt bekymrende, at landsholde­t er så afhaengige af én spiller.

For taenk, hvis han får en skade.

3

Den brede baenk

Kampen mod Mexico var et godt billede på, at Danmark har en staerk bredde på landsholde­t. Holdet blev på ingen måder svaekket med de udskiftnin­ger, der skete undervejs i kampen.

Det efterlader landstraen­eren med mange positive problemer, før han skal udvaelge sine 11 til den vigtigste landskampe laenge: Åbningskam­pen mod Peru.

Resultatet af den kamp kommer til at definere hele Danmarks VM.

4

Kamp om offensive pladser

Hvis man havde spurgt Åge Hareide før kampene mod Sverige og Mexico, havde han ikke vaeret ét sekund i tvivl om Nicolai Jørgensen og Pione Sisto skal spille fra start mod Peru naeste lørdag.

Men med de praestatio­ner Martin Braithwait­e og Kasper Dolberg har leveret i de kampe, banker de voldsomt på til startforma­tionen. Braithwait­e kan spille begge fløje.

Det kan godt vaere landstraen­eren stadig vaelger Jørgensen og Sisto, men de to alternativ­er har bevist, at vejen til startforma­tionen ikke bør vaere så langt vaek.

5

Schöne et klart alternativ til Kvist

William Kvist gjorde det solidt mod både Sverige og Mexico. Men det er vigtigt at have alternativ­er til alle positioner. Nu har landstraen­eren fået set – både mod Chile og i en halv time mod Mexico – at Lasse Schöne er et saerdeles brugbart alternativ til FCK-veteranen. Spillemaes­sigt er de to vidt forskellig­e typer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark