Ekstra Bladet

TRIST OMGAN

fandt aldrig farten i Canada og måtte se sig slået af teamkammer­aten for første gang i år – men Haas-duoen sluttede uden point

- CANADA Jonas Hüttel hut@eb.dk

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): En gennemført kedelig dag på kontoret var udfaldet for Kevin Magnussen i Canadas Grand Prix.

Fra sin startposit­ion som 11’er havde både han og teamet forventnin­ger om point. I stedet kørte Romain Grosjean det klart bedste løb hos Haas. Efter defekten lørdag bragte den gamle motor franskmand­en fra sidste- til 12. pladsen – en placering foran teamkammer­aten. tidspunkt.

– Forventnin­ger er noget sjovt noget. Man går med en masse forhåbning­er, sommerfugl­e i maven, man beder til Gud, krydser fingre og gør alt, hvad man kan. Men man ikke forvente noget i Formel 1, svarede den 25-årige dansker.

Grandprixe­t illustrere­de den pointe lidt for godt.

Kaempe crash

Kevin Magnussen var både uheldig og formåede ikke at finde den samme fart i VF18’eren som teamkammer­aten, før det var alt for sent.

Både på ultrasoft og supersoft kneb det med at holde trit med de omkringlig­gende raceres fart. Kun til allersidst kørte han rigtigt hurtige tider.

Starten gik slet ikke danskerens vej, og Saubers Charles Leclerc slap forbi. Kort efter bragede Lance Stroll og Brendon Hartley sammen i et kaempe crash.

Bare racerløb, sagde dommerne, men uheldig timing for hjemmebane­helten og den udskaeldte newzealaen­der, som risikerer at miste sit Toro Rosso-saede, før saesonen er ovre.

Genstarten efter safetycar blev dyr.

Renaults Carlos Sainz skubbede Sergio Perez af banen i en situation, som Force India-køreren mente burde takseres til direkte diskvalifi­kation.

Man går med en masse forhåbning­er, sommerfugl­e i maven, man beder til Gud, krydser fingre og gør alt, hvad man kan. Men man ikke forvente noget i Formel 1 Kevin Magnussen

Grosjean hurtigere

Dommerne foretog sig nu ingenting.

Men som mexicanere­n gled på tvaers af banen, måtte Kevin Magnussen undvige og Fernando Alonso slap forbi. Spanierens held slap dog op senere, da tekniske problemer sendte ham ud af sit 300. jubilaeums­grandprix. Romain Grosjean kom bedre i gang og var efter genstarten oppe bag sin danske teamkammer­at. I løbstrim var franskmand­en ligesom under traening hurtigere og bad om at komme forbi.

Det fik han ikke lov til, men overhalede via pitstop og et imponerend­e langt første stint.

Farten kunne franskmand­en dog ikke udnytte til det store. Han er stadig uden point i år – og Haas F1 Team ligger stadig på ottendepla­dsen i konstruktø­r-VM med 19 point ligesom Toro Rosso på syvendepla­dsen.

Kevin: Gik ikke vores vej

Og Kevin var naturligvi­s ikke tilfreds med løbet:

– Jeg kaemper for det på ultrasoft i mit første stint og overophede­r dem. Får egentlig gang i dem til sidst, men bliver så pittet.

– Jeg kommer ud på supersoft-daekket, som faktisk var ret godt.

– Der var skud i dem, men jeg havde bare blåt flag hver anden omgang,

– Der var rigtig fint pace på supersoft, hvilket selvfølgel­ig er positivt, men det gik bare ikke vores vej i dag, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Og Frankrigs Grand Prix og sommerens højhastigh­edsbaner, som passer VF18’eren bedre end atypiske Circuit Gilles Villeneuve kan ikke komme hurtigt nok for Kevin Magnussen og co.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Vejret var o.k.Kevin Magnusen på vej rundt i Canada. Ikke et raes der går over i danskerens historiebo­g.
FOTO: ALL OVER PRESS Vejret var o.k.Kevin Magnusen på vej rundt i Canada. Ikke et raes der går over i danskerens historiebo­g.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark