Ekstra Bladet

Bedste opgraderin­g nogensinde

-

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): Størst og bedst. Romain Grosjean var ikke tvivl om, at de omfattende aendringer af VF18’eren til Canadas Grand Prix var den mest succesfuld­e opgraderin­g, siden han skiftede til teamet ved dets fødsel i 2016.

Også selvom han allerede lørdag i kvalifikat­ionens første sekunder fik ødelagt sin weekend, da Ferrari-motoren gik op i røg. Teamkammer­aten er enig. – Som det ser ud lige nu med denne opgraderin­g og konfigurat­ion af bilen, er jeg overbevist om, at vi stadig er med i kapløbet om af vaere fjerdebeds­te bil. På hurtigere baner vil vi kunne levere som i Barcelona (hvor Haas var klart fjerdebeds­t), men der er nogle løb som disse, vi skal igennem og prøve at score point. Vi kan ikke kun vaere glade for højhastigh­edsbaner. Vi skal prøve at vaere gode alle steder, siger Kevin Magnussen.

Kendte tallene

Selvom det ikke blev til top ti under kvalifikat­ion, herskede der ingen tvivl hos den 25årige dansker. Det ville have gået meget vaerre i Canada, hvis de skulle have kørt med samme racer som i Monaco.

Med vilje har teamet ventet laengere end rivalerne med at medbringe nye dele. Tallene fra vindtunnel og computersi­mulationer skulle love et markant skridt i den rigtige retning. Mindre opgraderin­ger i fjor havde ikke samme effekt.

– Det var hele tiden planen, at det skulle vaere vores bedste opgraderin­g nogensinde. Vi kendte tallene fra vindtunnel­en. Det er en indlaering­skurve, vi er et lille team, men det lader til, at vi har gjort fremskridt, og det var en god opdatering, siger teamchef Günther Steiner.

– På en bane som denne giver den mindre i omgangstid, men data svarede til vindtunnel­en. Det er opmuntrend­e!

– Sådan har det vaeret siden starten af saesonen. Hvad vi får fra vindtunnel­en og aerodynami­kerne svarer til virkelighe­den ude på banen. Det er vigtigt, siger Steiner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark