Ekstra Bladet

RUNDT OM VF18’EREN

-

Hvad er nyt ved bilen? Konceptet er som sådan ikke aendret, men videreudvi­klet for at give mere downforce.

Romain Grosjean har fået mere stabilitet i forenden, som hans kørestil kraever, men også Kevin Magnussen har glaede af mere greb.

Gulvet på bilen er nyt, både front og bagvinge er aendret, og de såkaldte bargeboard­s er aendret – det er den aerodynami­k, som dirigerer beskidt luft fra frontvinge og hjulophaen­get videre.

Hvor meget har den givet omgangstid?

Teamet har selvfølgel­ig en idé om det, men selv hvis de ville offentligg­øre den slags, giver Circuit Gilles Villeneuve ikke et fair svar. Aerodynami­sk greb kommer ikke til sin ret på en bane, som består af lange langsider og meget langsomme i sving.

Teamet får en bedre indikation om to uger på Paul Ricard, der har flere hurtigere sving. På papiret burde Red Bull Ring i Østrig og Silverston­e i England ligge rigtig godt til VF18’eren. Grandprixe­rne Italien og Belgien ligeså. Tyskland kan blive en udfordring, mens det burde gå okay i Ungarn.

Virkelighe­den kan vise sig anderledes … i Hvornår kommer naeste opgraderin­g?

Planen er at introducer­e et par mindre stumper før sommerpaus­en i august. Lige nu er aerodynami­kerne optaget af de aendrede regler til 2019, som betyder, at Haas formentlig skifter fokus til naeste års bil tidligere end oprindelig­t planlagt.

Beslutning­en traeffes inden for et par uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark