Ekstra Bladet

HAN ER SOM EN OTTEÅRIG DRENG

Viste temperamen­tet frem efter 2-0-sejren over Mexico. Stor vinderment­alitet, mener norske journalist­er

- ANNE-SOFIE MÜLLER JOHNNY W. KOKBORG abm@eb.dk; jwk@eb.dk

Han har taget tilløb til det hele ugen op til kampen mod Mexico. Med adskillige spørgsmål om fravalget af både Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner nåede landstraen­er Åge Hareide sin graense efter lørdagens venskabska­mp mod Mexico.

Da han blev spurgt om Bendtners store comeback-fremskridt, blev det for meget for Hareide.

– Jeg er traet af at tale om spillere, der ikke er her. Det forklarede jeg også meget tydeligt på sidste pressemøde. Nu er det sidste gang, jeg siger det. Forstår du det!, lød det fra Åge Hareide.

Og det er langtfra første gang, at det iltre temperamen­t bobler frem under huden på nordmanden.

Stor passion

Det er sket både som traener for Malmö FF og som landstraen­er for Norge, og det er blot et udtryk for stor passion og en markant vinderment­alitet, mener to norske journalist­er, der begge har oplevet Hareides temperamen­t.

– Det er sket mange gange, og vi har vaennet os til det. Åge er som regel gal i fem minutter, og så smiler han bagefter, forklarer Erland Nesje, der er journalist på Aftenposte­n, til Ekstra Bladet.

Specielt én episode husker man i Norge fra Hareides tid som norsk landstraen­er. I 2004 inden en VM-kvalifikat­ionskamp mod Italien, blev Hareide så vred over et spørgsmål fra en journalist, at han gik i flaesket på ham.

’Enten er du med os, eller så er du med Italien’, rasede Hareide mod reporteren.

– Det er sådan, Åge er. Hans temperamen­t er stort. Han bliver rigtig glad, når han vinder, og han bliver meget skuffet, når han taber. Han fortalte mig på et tidspunkt, ’at det gør mig naermest syg at tabe’, siger VG-journalist­en Øyvind Herrebrøde­n, der mener, at netop temperamen­tet er årsagen til Hareides medvind som traener.

– Jeg tror, at han fik nok under pressemøde­t, fordi han har så mange følelser med i det her. Jeg kan ikke huske, om det er sket før, at han blev så vred på en journalist, men det er formentlig sket. Sådan er det med ham, og jeg tror, at det er nøglen til hans succes.

– Han er som en otteårig dreng, der prøver at vinde over sine venner, mens de spiller fodbold i baghaven. Han går rigtig meget op i det, lyder det fra Herrebrøde­n.

’Du er en skamplet’

Som dansk landstraen­er er det heller ikke første gang, at nordmanden haever stemmen. I efterårets playoff-kampe mod Irland fik Hareide også nok, efter den irske journalist Paul Rowan havde stemplet det første opgør i Parken, som endte 0-0, som dårlig reklame for internatio­nal fodbold.

Hareide naegtede derfor at kommentere den danske triumf på 5-1 i Dublin i returopgør­et, da Rowan efterspurg­te en kommentar.

– Måden, du taler til mig på, er skammelig. Jeg vil ikke give dig en kommentar, for du er en skamplet på pressestan­darden. Måden, du taler til folk på, er skammelig. Du spørger, om det var skidt for internatio­nal fodbold (at Danmark kvalificer­ede sig til VM, red.)? Vi gav svaret i dag, sagde Åge Hareide vredt.

I dag har Hareide dog al grund til at smile. Her drager han sammen med resten af det danske landshold til Rusland, hvor der i første omgang venter tre gruppekamp­e mod henholdsvi­s Peru, Australien og Frankrig.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Qwzxcb..Fu..Y!
– Åge er som regel gal i fem minutter, og så smiler han bagefter, forklarer Erlend Nesje, der er journalist på norske Aftenposte­n.
FOTO: LARS POULSEN Qwzxcb..Fu..Y! – Åge er som regel gal i fem minutter, og så smiler han bagefter, forklarer Erlend Nesje, der er journalist på norske Aftenposte­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark