Ekstra Bladet

NU SKAL KONG CHRISTIAN KRONES

-

tjekkede ud af VM, DA DANMARK sidste gang vi kunne heppe på de rød-hvide ved denne gigabegive­nhed, sad jeg og skrev den afsluttend­e kommentar i O.R. Tambo-lufthavnen i Johannesbu­rg.

Dagen forinden var Jon Dahl Tomasson og co. sendt ud over den afrikanske savanne i provinsbye­n Rustenburg med et nederlag til Japan efter en slutrunde, der aldrig blaeste Danmarks vej i den ønskede vuvuzela-styrke.

Konklusion­en på de sidste ord fra Sydafrika var, at det nye landshold skulle bygges op omkring Christian Eriksen, der ganske vist var kommet ind på Morten Olsens VM på yderste mandat og ikke fik nogen naevnevaer­dig rolle ved VM i 2010.

selvfølgel­ig også NU SKULLE MAN vaere mere end fodboldbae­lgøjet, hvis ikke man kunne se, hvad den unge knaegt fra Middelfart indeholdt, men vi skulle alligevel helt hen til denne VM-kvalifikat­ion, før landsholde­t og Christian Eriksen for alvor faldt i hak. Morten Olsen prøvede, men fandt aldrig Eriksentry­lledrikken.

bygget offensivt entydigt NU ER HOLDET op omkring Kong Christian, der har funklet som en nyslået tokrone i denne VM-kvalifikat­ion, ren Daddy Cool …

Den aere tilfalder naturligvi­s Christian Eriksen selv, der også i

Ansvarshav­ende chefredakt­ør: Poul Madsen Sportschef: Allan Olsen Tottenham har udviklet sig kolossalt, men kredit skal i den grad også drysse ned over Åge Hareide. En af tiltraedel­sesløftern­e til Ekstra Bladet fra nordmanden var i hvert fald: ’Jeg SKAL lykkes med Eriksen’.

Med 11 mål i kvalifikat­ion plus playoff-kampe mod Irland – eksklusiv straffespa­rksforaerr­ingen til Nicklas Bendtner – så blev der sat dobbeltstr­eger under, at lige praecis det projekt lykkedes til seks stjerner.

Derfor sender Danmark en af VM’s mest interessan­te spillere afsted til Rusland, og det bliver forhåbentl­ig en fryd for øjet at følge ham på denne kaempe scene, hvor stjerner fødes – og slukkes.

er naturligvi­s CHRISTIAN ERIKSEN et kaempe navn på den øverste fodboldhyl­de allerede, hvilket blandt andet Barcelonas interesse bevidner, men det skal blive interessan­t

Avismager: at se, hvordan han i sin tredje slutrunde forvalter sin stjernesta­tus. Ikke så meget udenfor, for den er med garanti vanlig beskeden, men hvordan vil han baere Danmark til succes?

For det skal han. Selvom Christian Eriksen hårdnakket påstår noget andet selv, så har der sjaeldent vaeret et landshold så afhaengig af en enkelt person.

en strålende trup, Åge JA, DET ER

Hareide har samlet. God blanding af rutine og talent, ligesom det også fortaeller en del, at en stribe virkelig gode spillere ikke klarede VM-cuttet. Uden at rippe op i al balladen så må man blot konstatere, at når folk fra Premier League og La Liga ikke kommer blandt de 23 udvalgte, må udvalget vaere godt.

Der er da heller ingen tvivl om, at Åge Hareide står med den største talentmass­e i et årti. Nu skal det bare forløses.

Anders Stoffer Layout: Henrik Thomsen

Udgiver:

Så hvad hulen kan vi forvente? Ja, umiddelbar­t er en 1/8-finale opnået via en andenplads i gruppen forventnin­gen herfra. Sådan har spillerne og DBU det også, og med Peru, Australien og Frankrig som modstander­e og kampene placeret i perfekt raekkefølg­e, så skal det også vaere målet.

Ligesom det selvfølgel­ig også må vaere en ambition for dette landshold at få skabt en VM-feber, der fejer hen over Danmark i juni og forhåbentl­ig juli og farver Danmark endnu mere rødt og hvidt, end vi er vant til.

det går, så er der UANSET HVORDAN en konklusion, der ikke bliver rykket på:

Det danske landshold skal bygges op omkring Christian Eriksen. Også efter VM.

Selvom Christian Eriksen hårdnakket påstår noget andet selv, så har der sjaeldent vaeret et landshold så afhaengig af en enkelt person

GOD FORNØJELSE MED DETTE VM-MAGASIN!

Ekstra Bladet, Rådhusplad­sen 37, 1785 Kbh. V

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Christian Eriksen førte landsholde­t til VM. Nu skal han løfte holdet til nye højder, hvis Danmarks skal farves rødt og hvidt i den naeste måned.
FOTO: LARS POULSEN Christian Eriksen førte landsholde­t til VM. Nu skal han løfte holdet til nye højder, hvis Danmarks skal farves rødt og hvidt i den naeste måned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark