Ekstra Bladet

NU ER HAN VOKSEN

-

Første Man of the Match

Danmark-England

9. februar 2011

Inden traeningsk­ampen i Parken var de engelske medier mest optagede af Arsenals teenage-talent Jake Wilshere. Men selv om kampen sluttede med engelsk 2-1-sejr, var det den danske teenager, som fem dage før sin fødselsdag stjal billedet med sin første ’Man of the Match’-praestatio­n i rødt og hvidt.

EM-debut

Danmark-Holland

9. juni 2012

For anden gang stod Christian Eriksen over for Holland ved en slutrunde, da de to hold åbnede EM-gruppespil­let i Kharkiv. Denne gang startede han inde, og i modsaetnin­g til VM-debuten to år forinden blev det også til dansk sejr på 1-0, uden at Eriksen dog fik den afgørende hovedrolle. Hvis der er nogen, som kender Christian Eriksen som fodboldspi­ller, er det den belgiske landskamp-rekordhold­er Jan Vertonghen.

Da en purung Eriksen forlod trygge Fyn til fordel for Ajax Amsterdam i 2010, var Vertonghen allerede en del af holdet, og da Eriksen to år senere tog det store spring til Tottenham og Premier League, var belgieren allerede forsvarskr­umtap på White Hart Lane.

Og Jan Vertonghen har ikke andet end lovord til overs for sin danske holdkammer­at.

– Vi har spillet en masse kampe sammen, og jeg kan huske Christian fra hans første traeningsl­ejr i Portugal, da han var 17 år gammel.

– Han var en af de fyre, hvor du taenker ’ja, han har evnerne og mentalitet­en til det her’, siger belgieren i et interview med Tottenhams hjemmeside.

– Jeg kan huske, at han var lige god med venstre og højre fod. Han scorede og lagde op til mål fra sin første traeningss­ession, da han var 17 år, erindrer belgieren, der er dybt imponeret over Eriksens udvikling.

– For at vaere fair er han vokset helt enormt de seneste to en halv saeson. Du kan se, at han baerer os i nogle kampe. Han tager kontrol over kampene. Han tager kontrollen, og han er virkelig vokset.

– Han dominerer fysisk, og det har helt sikkert vaeret hans bedste saeson, mens jeg har spillet med ham, konstatere­r klubkammer­aten, der ligesom Christian Eriksen skal tilbringe en del af sommeren i Rusland.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark