Ekstra Bladet

STOLT OVER AT SPILLE

VERDENSKLA­SSESPILLER: Simon Kjaer nyder at følge Christian

-

Han er en fornøjelse at iagttage på en fodboldban­e, når han med millimeter­praecise stikninger finder holdkammer­ater i rum, ingen andre havde set, eller når han med et svirp med foden smaekker bolden ind bag hjaelpeløs­t spraellend­e målmaend.

Og det er ikke kun fans af Tottenham og det danske landshold, der nyder at forkaele øjnene med Christian Eriksens fodboldkun­st.

Simon Kjaer har vaeret landsholds­kollega med Eriksen siden 2010, og han er ikke i tvivl om, at holdkammer­aten er noget helt ud over det saedvanlig­e.

– Det har vaeret et privilegiu­m at følges med Christian og se ham vokse som spiller. Jeg tror, at jeg kom ind på holdet en kamp før ham. Hans udvikling har vaeret fantastisk.

Folk, der har spillet med Michael Laudrup, er stolte over at have spillet med ham og synes, at det har vaeret spaendende.

– Jeg er sikker på, at når man om 20-30 år siger, at man har spillet sammen med Christian, så bliver det også noget stort, lyder det med åbenlys respekt for midtbanesp­illerens helt saerlige talent.

Vokser hele vejen

Et talent, der dog var ganske laenge om at folde sig helt ud på landsholde­t.

– Jeg har for sjov sagt til ham, at han fik 50 kampe til at spille sig varm. Hans kvalitet har aldrig vaeret et issue, det har bare vaeret et spørgsmål om tid, før han kom ind og et hundrede procent fik sat sit aftryk, som han har gjort i denne kvalifikat­ion.

– At man forventede, at det skulle komme tidligere, var måske lidt naivt, vurderer Simon Kjaer, der peger på, at Christian Eriksen ikke altid er blevet behandlet med den nødvendige tålmodighe­d.

– Hvem skal gå ind og løfte et hold som 22-23-årig, mens man bor i udlandet? Os fra Danmark er tit nogle tryghedsna­rkomaner, men man kan se, at han er vokset hele vejen.

Når han så siger noget, bliver der også lyttet. For det er ikke meget lort, han lukker ud

I dag er han efter min mening nok top tre på sin position i verden

– Til at begynde med var der måske nogle kampe, hvor han faldt ud, men i dag er han efter min mening nok top tre på sin position i verden.

Han har ingen svagheder og så mange spidskompe­tencer, at han har udviklet sig til en verdenskla­ssespiller, siger landsholde­ts anfører med aegte faglig respekt.

– Han har haft en enorm betydning for landsholde­t isaer i denne kvalifikat­ion. Det er stadig den samme Christian.

Nogen gange kunne man måske godt ønske lidt mere fandenivol­dskhed, men den type har han egentligt altid vaeret, når han ramte topniveaue­t. Nu viser han det bare hver gang, understreg­er Simon Kjaer, der afslører, at der bliver hørt efter, når den afdaempede fynbo undtagelse­svis åbner munden.

– Christian er ikke den type, som råber op eller i hele taget siger noget i en forsamling. Han lader fødderne tale. Når han så siger noget, bliver der også lyttet. For det er ikke meget lort, han lukker ud, lyder afskedsrep­likken fra kaptajnen til superstjer­nen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark