Ekstra Bladet

JON DAHL: ERIKSEN ER EN AF DE BEDSTE I VERDEN

-

Da Danmark drog til VM i Sydafrika i 2010 med Christian Eriksen som yngste mand i truppen, var det stadig Jon Dahl Tomassons landshold.

Angriberen med den legendaris­ke inderside var anfører og øverst i hierarkiet. Men selvom han havde et cv med europaeisk­e finaler og mål i massevis, blev han alligevel imponeret over det talent, som Morten Olsen hev op i truppen.

– Jeg tror, at Morten havde set ham mere end mig inden. Men jeg kan huske, at han sparkede med begge ben. Det er en ret god kvalitet, ikk’, siger landsholde­ts assisteren­de landstraen­er efterfulgt af et grin.

Han taenker tilbage på de første landsholds­traeninger med den unge Eriksen.

– Der var ingen tvivl om, at han havde et kaempe potentiale, da han kom ind på holdet, og det har han så udviklet over årene både på landsholde­t og i klubregi. Og saerligt i denne kval og i hele taget i de kampe, han har spillet under os.

– Der er ikke andet at sige, end at han er en af de bedste på midtbanen i verden, fastslår Tomasson, der ligesom resten af VM-holdet i 2010 hurtigt laerte at respektere den nytilkomne.

– Man ser en ung fyr, der kan ualmindeli­gt meget. Som fodboldspi­ller kigger man først og fremmest på, hvad personen kan. Og man respektere­r lynhurtigt en, der er så dygtig, som han var.

– Han havde brug for en indkørings­periode ligesom alle andre, der kommer ind på landsholde­t. Det er ligesom Lukas Lerager, der er ved at blive kørt ind nu, selvom han ikke får så mange minutter i forhold til i klubben.

Lader fødderne tale

Siden 2010 er der sket meget.

Nu er Christian Eriksen landsholde­ts altdominer­ende figur, uden at han gør brug af store armbevaege­lser. I stedet lader han fødderne tale.

– Der er nogen, der siger, at han skal vaere mere dominerend­e. Men hvorfor? Han er jo lige praecis sådan, som han gerne vil vaere.

– Og han er jo dominerend­e. Han er det måske ikke verbalt og med sit kropssprog, men han er jo bare fantastisk. Vi er glade for, at han har leveret, som han har, siger Tomasson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark