Ekstra Bladet

MIRAKELMAG­EREN

Mohamed Salah skal bevare sit niveau til VM, hvis Egypten skal nå videre fra gruppespil­let

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Da der tidligere på foråret var praesident­valg i Egypten, fik Liverpools Mohamed Salah med en million stemmer naestflest, selvom han naturligvi­s ikke stillede op til valget, hvor Abdel-Fattah al-Sisi blev genvalgt med 97 procent af stemmerne.

Men det fortaeller i sandhed noget om den tiltro, egypterne har til deres store håb forud for VM-slutrunden.

Salah har kongestatu­s i hjemlandet efter de bedrifter, han har praesteret i denne saeson. Skal egypterne for første gang nogensinde spille sig videre fra gruppespil­let, skal Mohamed Salah levere på det niveau, han har vist for Liverpool.

44 scoringer i 52 kampe. 32 af målene alene i Premier League. Det er han den første, der har praesteret i en saeson med 38 kampe.

Salah har vaeret Premier Leagues mirakelmag­er denne saeson.

Egypteren kunne ikke bruges i Chelsea, voksede i Fiorentina, udviklede sig i Roma og har fået sit store gennembrud i Liverpool.

Afslutning­en på saesonen blev dog et antiklimak­s med skulderska­den efter en halv time i Champions League-derouten mod Real Madrid. Men meldingern­e er, at Salah bliver den skade kvit, så han kan stå i spidsen for sit land.

I giver mig styrke

i Efter Champions League-finalen følte Salah trang til at berolige sine landsmaend forud for VM.

– Jeg er en fighter. I modsaetnin­g til alle odds er jeg forhåbning­sfuld om at vaere med i Rusland for at gøre jer stolte. Jeres kaerlighed og støtte vil give mig den styrke, jeg behøver, skrev Mohamed Salah på sin twitterpro­fil.

Med Héctor Cúper i landstraen­erstolen har Egypten vist fodboldmae­ssig fremgang de senere år. De blev nummer to ved Africa Cup of Nations i 2017 efter egypterne ikke havde kvalificer­et sig de tre foregående gange.

Egypten er med ved VM for første gang siden 1990, hvor de ikke evnede at komme videre fra gruppespil­let. Det er i øvrigt kun tredje gang, de er med ved en VMslutrund­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark