Ekstra Bladet

Australien kan kun overraske

Jeg kan ikke gøre alle glade, siger

-

Bert van Marwijks mandskab fra Australien har haft den laengste og mest besvaerlig­e vej til VM-slutrunden i Rusland.

Hele 22 kampe har holdet spillet – flest af alle 32 VMnationer – på vejen mod VM.

Men det har ikke vaeret med den hollandske traener ved roret på den besvaerlig­e vej mod VM. Bert van Marwijk, der for otte år siden førte Holland til VM-finalen, trådte først til i begyndelse­n af året, hvor opgaven nu er overgå det bedste VM-resultat fra 2006, hvor Socceroos, som landsholde­t kaldes, gik videre fra det indledende gruppespil. Hvad har Karim Benzema, Anthony Martial, Lucas Digne, Dimitri Payet, Alexandre Lacazette og Moussa Sissoko i grunden tilfaelles, ud over at de er profession­elle fodboldspi­llere og franskmaen­d?

Alle seks spillere er sorteret fra den trup, som landstraen­er Didier Deschamps har udtaget til den foreståend­e VM-slutrunde. Mange stjernespi­llere er vejet og fundet for lette.

VM-truppen er også et udtryk for den enorme oprydning og udskiftnin­g, som

27-årige Aaron Mooy, der er klubkammer­at med Mathias Zanka og Jonas Lössl i Huddersfie­ld, er holdets største stjerne, selv om han også var en tur omkring baenken på vejen mod slutrunden.

Det er anfører Mile Jedinak, der skal binde holdet sammen og skabe fundamente­t for VMsucces. Didier Deschamps har ivaerksat efter de seneste slutrunder.

Der er således blot ni gengangere fra EM i 2016 og kun seks tilbage i truppen fra VM i Brasilien for fire år siden.

Overrasken­de fravalg

Den franske 23-mands trup til VM er også et udtryk for de luksusprob­lemer, Deschamps slås med.

Han vaelter sig i klassespil­lere fra øverste hylde.

– Jeg kan ikke gøre alle glade. Jeg er ansat til at traeffe beslutning­er og står på Den 33-årige midtbanesp­iller med base i Aston Villa sørgede for VM-billetten, da han tilbage i november scorede alle tre mål i 3-1-sejren over Honduras.

mgw

Danmark-Australien torsdag 21. juni kl. 14.00 mål for mine

Deschamps.

Den franske landstraen­er har truffet flere overrasken­de valg. Det mest kontrovers­ielle er, at Dimitri Payet er udeladt fra truppen. Han har vaeret den spiller i den franske liga med flest assists: 13 styk. Men det bragte ham ikke på sommertogt til Rusland.

Til gengaeld er der blevet plads til Payets holdkammer­at Florian Thauvin i den franske VM-trup, selvom Thauvin på den internatio­nale scene er et ubeskrevet blad. Han står blot noteret for tre lands- valg, konstatere­r Didier

 ?? FOTO: FRANCK FIFE/AFP ?? Antoine Griezmann fejrer sin scoring til 2-0 med holdkammer­aterne i 3-1-sejren over Italien forleden. På lørdag er det ikke laengere traeningsk­ampe, men den første VM-kamp, der står på programmet.
FOTO: FRANCK FIFE/AFP Antoine Griezmann fejrer sin scoring til 2-0 med holdkammer­aterne i 3-1-sejren over Italien forleden. På lørdag er det ikke laengere traeningsk­ampe, men den første VM-kamp, der står på programmet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark