Ekstra Bladet

De små peruvianer­e jagter store triumfer

Den franske landstraen­er Didier Deschamps om de svaere fravalg

- Mgw@eb.dk VM-deltagelse­r: Bedste resultat: Seneste slutrunde: Flest VM-kampe: Flest VM-mål: Topscorer i VM-kvalen: Landstraen­er: Profiler: Nummer på FIFA’s verdensran­gliste: VM-deltagelse­r: Bedste resultat: Seneste slutrunde: Flest VM-kampe: Flest VM-mål:

36 år efter den seneste deltagelse er Peru tilbage ved VM.

Verdensran­glistens nummer 11 er på papiret favoritter til at gå videre fra gruppe C sammen med Frankrig, men det er planen, at Åge Hareides danske tropper skal saette en stopper for de peruviansk­e drømme. kampe. Men en saeson med 22 scoringer i 35 kampe for Marseille har bragt ham ind i VM-varmen.

– Hvis du ser på statistikk­en, har Thauvin haft en fantastisk saeson. I Rusland vil han få chancen på landsholde­t, forklarer den franske landstraen­er.

Spiller flere systemer

Peru er en af de små hold ved VM. Forstået på den måde, at det er et af de hold med de mindste spillere. Derfor bliver et af de helt store spørgsmål: Kan de forsvare defensive dødbolde?

Ricardo Gareca, den 59-årige argentiner, har vaeret landstraen­er for Peru siden Det bliver med stor sikkerhed ikke Thauvin, der får en rolle som fast starter hos franskmaen­dene. Det ligner et tre mandsangre­b med Antoine Griezmann, Olivier Giroud og stortalent­et Kylian Mbappé 2015. I den periode har han skabt troen og håbet på ny storhedsti­d på den store VMscene.

Kort før VM for alvor blev skudt i gang, fik Peru af en schweizisk domstol lov til at bruge holdets anfører, Paolo Guerrero, der ellers havde fået en dopingkara­ntaene på 14 som de tre, der er landstraen­erens foretrukne, når holdet spiller 4-3-3, som Deschamps foretraekk­er.

Men landsholde­t kan også i perioder veksle til det velkendte 4-4-2-system. Det er heller ikke utaenkelig­t, at Frankrig vil forsøge sig med en bagkaede med tre mand. Med Raphaël Varane og Samuel Umtiti som to markante stopperpro­filer kommer franskmaen­dene ikke til at savne skadede Laurent Koscielny.

Centralt handler det i endnu højere grad om, at N’Golo Kante og Paul Pogba kan finde harmonien og balancen. Omkring måneder. Det er et stort boost til landet. AaB-spilleren Edison Flores, der var topscorer med fem traeffere i kvalifikat­ionen, og den 33-årige veteran Jefferson Farfán kan spille en betydende rolle.

mgw

Peru-Danmark lørdag 16. juni kl. 18.00 dem ligner det Blaise Matuidi, der får en central rolle på midten.

Det spørgsmål, som fodboldfol­ket venter svar på, er, om det fransk landshold anno 2018 er i en bedre forfatning end holdet, der kom i EM-finalen for to år siden.

Hvis det er tilfaeldet med de mange udskiftnin­ger, der er foretaget over de seneste to år, kan franskmaen­dene nå langt. Meget langt. De er i hvert fald tårnhøje favoritter til at vinde gruppen.

Danmark-Frankrig tirsdag 26. juni kl. 16.00

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark