Ekstra Bladet

SIDSTE CHANCE

Argentinas landshold har problemer. Med andre ord: Alt er op til verdens bedste spiller

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Presset på Lionel Messi smalle skuldre er enormt.

Verdens bedste skal også spille som verdens bedste, hvis Argentina skal have en chance i Rusland.

Uden den 30-årige troldmand fra Barcelona havde argentiner­ne slet ikke nået slutrunden, og de skal vaere ham taknemmeli­g for, at han ombestemte sig og vendte tilbage på landsholde­t.

På vej mod VM havde Argentina kaempe problemer, skiftede traener flere gange og skulle helt frem til sidste spilledag, før kvalifikat­ionen blev sikret.

Messi scorede hattrick i Ecuador og afvaergede depression i et fodboldgal­t land.

Balancen mangler

Argentina har stolte VM-traditione­r, men det er lang tid siden, at ’La Albicelest­e’ har vundet noget.

Tre gange har Messi vaeret med til at tabe en Copa América-finale, og i VM-finalen i 2014 var de naestbedst mod Tyskland.

Kommer de i finalen igen, vil Messi have vaeret god. Der skal en praestatio­n til à la Diego Maradona i 1986 for at føre holdet så langt, for traener Jorge Sampaoli har store problemer forud for slutrunden.

Navnemaess­igt har han en fremragend­e offensiv. Han råder over et sandt overflødig­hedshorn af offensivt potente spillere, men Sampioli har ikke formået at finde det rette miks.

Han har eksperimen­teret meget og afprøvet forskellig­e spillere og systemer, men foreløbig uden at finde balancen.

Ud over Messi leverer de offensive esser ikke, og defensivt har Argentina slet, slet ikke samme klasse.

Skal blandt de fire sidste

Argentina varmede i marts op til VM med at tabe 1-6 til Spanien. Messi var ikke med, men selv ikke han kunne have forhindret en nedsabling.

Spørgsmåle­t er, om Argentina når at finde balancen. Det virker mere sandsynlig­t, at Messi selv efter Messi-standarder skal levere noget ekstraordi­naert, hvis VM ikke skal slutte, inden det bliver sjovt.

I Argentina er folkets forventnin­g pr. definition guld, men Messi forsøger i et interview med TyC Sport at laegge en daemper på sine landsmaend.

– Et godt VM vil vaere at komme blandt de fire sidste. Det kraever meget hårdt arbejde at nå til det punkt, men jeg mener, at vi skal vaere der igen.

Messi spiller i Rusland sit måske sidste VM. Han har godt nok proklamere­t, at han uanset hvad fortsaette­r på landsholde­t, men i 2022 vil han vaere 35.

Så det er nu eller aldrig for Lionel Messi, hvis han skal kopiere Diego Maradonas bedrift og føre sit land til den ultimative triumf.

 ?? FOTO: AP ?? Argentina kraever, at superstjer­nen Messi tager VM-pokalen med hjem fra Rusland. Lykkes det ikke, vil Maradona fortsat stå som den største argentinsk­e fodboldspi­ller nogensinde, fordi han hentede pokalen i 1986 i Mexico.
FOTO: AP Argentina kraever, at superstjer­nen Messi tager VM-pokalen med hjem fra Rusland. Lykkes det ikke, vil Maradona fortsat stå som den største argentinsk­e fodboldspi­ller nogensinde, fordi han hentede pokalen i 1986 i Mexico.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark