Ekstra Bladet

MED TITE MOD TITLEN

ALT ELLER INTET: Den brasilians­ke landstraen­er, Tite, har på kort tid forvandlet Seleção fra VM-vrag til VM-favorit

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Når de i Brasilien taler om VM, er det altid meget enkelt. Enten så vandt de, eller også tabte de.

En semifinale taeller ikke i det regnskab, ej heller en tabt finale. Det er titel eller ingenting for brasiliane­rne, der på hjemmebane for fire år siden i den grad tabte.

1-7-nederlaget i semifinale­n til Tyskland i Belo Horizonte efterlod en nation i tårer.

Folket havde mistet troen på dets elskede Seleção, og faktisk så det en overgang ud, som om Brasilien for første gang nogensinde skulle misse en VM-slutrunde.

Men så kom Tite.

Frygtede jobbet

Der er ingen tvivl om, at Neymar er Brasiliens største stjerne, men den vigtigste brasiliane­r i Rusland sidder på baenken. En tredjedel inden i kvalifikat­ionen afløste den veltalende – og tiltalende – Tite den mutte og kedelige Dunga, og så skete der ellers noget med det kriseramte brasilians­ke hold.

Brasilien vandt ni kvalifikat­ionskampe i traek og blev i marts 2017 det første land, der kvalificer­ede sig til VM-slutrunden i Rusland.

Tite graed, da han ikke blev tilbudt landstraen­erjobbet efter VM-fadaesen på hjemmebane og havde egentlig taenkt sig at takke nej, da han i sommeren 2016 endelig fik muligheden.

Frygten for, hvad det ville gøre ved hans omdømme, hvis ikke han kvalificer­ede Brasilien til slutrunden, fik ham til at haelde mod et nej.

– Men jeg havde noget tid til at taenke over det, og jeg sagde til mig selv ’okay, du har kaempet for det. Nu har du chancen for at få dine drømme til at gå i opfyldelse’, siger Tite, der er kendt som en traener, der foretraekk­er effektivit­et over skønhed.

Det har dog igen vaeret sjovt at se Brasilien spiller under hans ledelse, og han har med sit fine arbejde sørget for, at de femdobbelt­e verdensmes­tre igen har et hold. Og vel at maerke et hold, som folket tror på.

Ikke så Neymar-afhaengige

Brasilien er gået fra VM-vrag til VM-favorit, og de store stjerner synes at trives i Tites kollektiv.

Der er stadig plads til, at Neymar kan trylle, men holdet er ikke laengere så afhaengig af Paris-spilleren, hvis skadede ankel naturligvi­s har fyldt meget de seneste måneder.

Han har et faenomenal­t scoringssn­it i den gule trøje, men modsat 2014 har Brasilien også en klasseangr­iber i skikkelse af Gabriel Jesus.

Og frem for alt har de Tite til at sørge for, at VM 2018 bliver en slutrunde, som de fremover kan tale om som en af dem, de vandt.

 ?? FOTO: AP ?? Tite brød ud i gråd, da han ikke fik tilbudt landstraen­erjobbet efter VM-fadaesen på hjemmebane i 2014.
FOTO: AP Tite brød ud i gråd, da han ikke fik tilbudt landstraen­erjobbet efter VM-fadaesen på hjemmebane i 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark