Ekstra Bladet

Manuel Neuer er tilbage, Mats Hummels leder defensiven, og Toni Kroos er i storform før VM-titelforsv­aret

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Kan Joachim Löws staerke maend gøre det igen?

Når Tyskland 17. juni indleder VM-titelforsv­aret med opgøret mod Mexico, bliver det Toni Kroos, der svinger taktstokke­n på midtbanen. Det er i sandhed ham, der står i spidsen for den tyske fodboldmas­kine anno 2018.

Pasningsve­rdensmeste­ren. Manden med de skarpe aflevering­er og ham, der oftest har naestsidst­e fod på bolden. På de områder er han i saerklasse. I tekniske faerdighed­er, overblik og spilforstå­else findes der ikke mange, der kan hamle op med tyskeren.

Real Madrid-stjernen, der netop har vundet Champions League-titlen for tredje år i traek, er ’kun’ 28 år og derved på vej ind i sin bedste fodboldald­er, men han har allerede vundet Champions League hele fire gange.

Midtbanesp­illeren, der i den forgangne saeson haft den bedste aflevering­sprocent af lange bolde i de fem bedste ligaer i Europa, er nøglen for tyskerne til et forsvar af VM-titlen.

Toni Kroos er på mange måder skoleeksem­plet på, hvordan man skaber en stor karriere. Han er fra Griefswald i det gamle Østtysklan­d, fortsatte i Hansa Rosctock, inden Bayern München snuppede ham i en alder af blot 16 år.

Katalysato­ren

Han fik Bayern-debut som 17-årig, blev siden sendt på lejeophold i Bayer Leverkusen, hvor Jupp Heynckes havde stor indflydels­e på de store skridt, han tog.

Siden kom han hjem til Bayern München.

– Heynckes blev en af katalysato­rerne for min udvikling. Både i Leverkusen og i Bayern, forklarer Toni Kroos, der også fremhaever tiden under Pep Guardiola, som han havde i Bayern München.

– Pep havde også stor betydning for min udvikling. Der skete virkelig meget i min karriere, da han kom til Bayern, fordi han så mig som en central spiller i sit spillesyst­em, forklarer den tyske landsholds­spiller.

Han skiftede i sommeren 2014 til Real Madrid, hvor den nuvaerende aftale står til udløb i sommeren 2022. Det er også her, han forventer, at karrieren skal slutte.

– Når min kontrakt udløber, vil jeg vaere 32 år. Så har jeg givet mine bedste år til fodbolden. Det vil vaere en god alder at stoppe i. Jeg forestille­r mig slet ikke at spille, til jeg er 38, fastslår Toni Kroos.

 ?? FOTO: AP ?? Toni Kroos har fuldstaend­igt styr på laederet. Han bliver afgørende for tyskernes VM-forsvar.
FOTO: AP Toni Kroos har fuldstaend­igt styr på laederet. Han bliver afgørende for tyskernes VM-forsvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark