Ekstra Bladet

ALLE GODE GANGE TRE

Belgiens gyldne generation af stjerner kom hverken videre fra kvartfinal­en ved VM 2014 eller EM 2016. Nu skal det vaere

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

På papiret har Belgien alt, hvad der skal til for at få VM-succes.

En fremragend­e målmand i blaeksprut­ten Courtois, defensivt stål i skikkelse af Vertonghen og Kompany, store, staerke Lukaku helt i front og bag ham de offensive genier Hazard og De Bruyne.

Aldrig har belgisk fodbold haft så meget talent, og man kan med rette tale om den gyldne generation.

I starten af 80’erne var landet også en fodboldsto­rmagt, men nu har de spillerne til at gøre det endnu bedre end ved VM i 1986 i Mexico, hvor der skulle en Diego Maradona i topform til at stoppe dem i semifinale­n.

Suveraene i kvalen

De Røde Djaevle har skraemmend­e gode spillere, men det helt store spørgsmål er, hvorvidt landstraen­er Roberto Martínez formår at blande de mange fine ingrediens­er til en holdbar VM-drik.

For trods stjernemyl­dret i Martínez’ trup er Belgien ikke oppe i feltet blandt de allerhedes­te favoritter, og der er en vis skepsis i landet forud for VM-slutrunden.

Godt nok var de ganske suveraene i kvalifikat­ionen – 28 point af 30 mulige – men denne gyldne generation kom hverken videre fra kvartfinal­en ved VM i 2014 eller EM i 2016.

Nu er det alle gode gange tre for Hazard og co., der har fået spanske Martínez som traener, efter slutrundes­kuffelsern­e kostede Marc Wilmots jobbet.

Wilmots fik aldrig styr på stjernerne og samlet holdet, og Martínez også haft sit at se til.

Han har fået kritik for sin 3-4-3-opstilling, og den indimellem kontrovers­ielle Roma-stjerne Radja Nainggolan har han for eksempel ikke formået at få integreret på holdet.

Radja Nainggolan var ikke engang i bruttotrup­pen på 28, og Roberto Martínez begrundend­e fravalget med forklaring­en ’taktiske årsager’.

Vil holde ro i lejren

Den 30-årige midtbanedy­namo reagerede prompte og annoncered­e på de sociale medier, at hans internatio­nale karriere meget mod hans vilje var ovre.

Martínez har uden tvivl haft sine grunde, og fravalget er formentlig et forsøg på at holde ro i VM-lejren. For Belgien kan vaere sin egen vaerste modstander.

Satsningen på en meget strukturer­et talentudvi­kling har givet det lille land den ene store stjerne efter den anden, men indtil videre har de ikke bevist, at de kan få det til at fungere på den store slutrunde-scene.

Så skepsis og optimisme går hånd i hånd med denne gyldne generation af belgiske stjerner.

 ?? FOTO: AP ?? Den staerke angriber Romelu Lukaku skal sparke Belgien til succes i Rusland.
FOTO: AP Den staerke angriber Romelu Lukaku skal sparke Belgien til succes i Rusland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark