Ekstra Bladet

FORANDRET OG FORBEDRET

SCORER I ALLE KAMPE: James Rodríguez strålede klarest af alle ved sidste VM. I år vil han have endnu mere

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Ved sidste VM nåede de laengere end nogensinde før, og i år vil Colombia tage endnu et skridt fremad.

Det laegger profilen James Rodríguez ikke skjul på.

– Jeg vil spille en god turnering og hjaelpe mit hold i semifinale­n eller finalen. Hvorfor ikke, spørger han selvtillid­sfuldt.

I 2014 laerte alle fodboldfan­s om en vis Rodríguez, hvis fornavn skulle udtales ’Hames’ og ikke på den britiske facon.

Posen rystet

Hele verden kom på fornavn med ham, da han scorede i samtlige fem VM-kampe, som Colombia nåede, og saerligt hans brysttaemn­ing og flugtermål i 1/8-finalen må stå klart.

Efterfølge­nde blev han straks købt af Real Madrid, hvor han dog kom i overskud, men hans seneste tid i Bayern München har bevist, at han hører til blandt verdens bedste spillere.

Colombia har ikke haft nemt ved at komme gennem kvalifikat­ionen i Sydamerika, men når man kigger på truplisten, så ser den faktisk bedre ud end det hold, der nåede frem til kvartfinal­en i Brasilien.

På midtbanen får Rodríguez hjaelp af Juan Cuadrado og Carlos Sánchez, der begge spiller i Serie A, mens forsvaret er reformeret af traener José Pékerman og føres an af dygtige, men unge Davinson Sánchez og Yerry Mina. Sommetider bliver de løbet en smule over ende på midtbanen, men det er selvsagt en risiko ved at spille så dynamisk.

Holdet stiller som regel kun op med enkel angriber, og det ser ud til, at Radamel Falcao endelig får lov at få sin slutrunde. Han blev knaeskadet kort før sidste VM, så han er med garanti sulten efter at hjaelpe sit land til succes.

Den store drøm

Skal Colombia laengere end sidst, kraever det en kraftpraes­tation. Gruppe H byder på forskellig­e stilarter, og dernaest skal man forbi et af topholdene i gruppe G, som indeholder Belgien og England.

I en eventuel kvartfinal­e kan man stå over for banemaende­ne fra sidste VM, Brasilien, eller en stor del af Rodríguez’ holdkammer­ater fra Bayern München i form af Tyskland.

– Det ville vaere fantastisk, siger han, men pointerer, at der er lang vej til sådan en opgave.

I hjemlandet drømmer de ligeledes om at nå historiske højder og bider maerke i, at mange af topspiller­ne i Europa er i staerkeste forfatning.

 ?? FOTO: AP ?? James Rodríguez tog hele verden med storm under VM i Brasilien for fire år siden.
FOTO: AP James Rodríguez tog hele verden med storm under VM i Brasilien for fire år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark