Ekstra Bladet

SKUFFEDE FAELT

VM 2010 i Sydafrika

- HANS HENRIK HYBHOLT HARE hare@eb.dk

Danmark debuterer ved VM med et brag, der stadig runger i internatio­nal fodbold.

Dødens pulje bliver vundet med 1-0 over Skotland, Uruguays sydamerika­nske mestre udraderes 6-1 i en haesblaese­nde omgang angrebsfod­bold, mens Vesttyskla­nds senere finalister besejres 2-0.

Fra at vaere outsider er Danmark pludselig blandt favoritter­ne til at vinde VM. Men en katastrofa­l 2. halvleg i ottendedel­s-finalen mod Spanien ødelaegger alt.

Emilio Butragueño scorer fire mål i 5-1-sejren, der sender Sepp Pionteks tropper hjem fra Mexico. Danmark er tilbage i det gode selskab efter to missede VM-slutrunder.

Men tingene fungerer ikke i gruppespil­let. Danmark kommer videre efter 1-0 over Saudi-Arabien og 1-1 mod Sydafrikas debutanter.

De reservespa­ekkede franske favoritter vinder 2-1, og Danmark gør klar til ottendedel­s-finale mod Nigeria, der er favorit. Kampen udvikler sig til en af de bedste slutrundek­ampe for Danmark nogensinde.

4-1 bliver Nigeria banket, og en historisk kvartfinal­e mod Brasilien er en realitet. Her taber Danmark et drøn af en kamp med 3-2 og forlader VM med oprejst pande. Danmark havner igen i gruppe med Frankrig. Uruguay og Senegal gør gruppen voldsomt svaer, men 2-1 over sydamerika­nerne i første kamp på to mål af Jon Dahl Tomasson gør alting lettere.

Senegal spiller hårdt og klarer 1-1, hvilket sender Danmark så godt som i 1/8-finalen inden Frankrig-kampen. Zidane og co. skuffer igen og taber 2-0 til Danmark på scoringer af Dennis Rommedahl og Tomasson.

Ottendedel­s-finalen mod England bliver et antiklimak­s. Danmark taber 3-0 på tre engelske mål før pausen og formår aldrig at komme tilbage i kampen. Et skadesplag­et dansk hold er favorit sammen med Hollands VM-outsidere til at gå videre fra gruppen, men Danmark skuffer faelt. Spillet fungerer kun momentvis, og 2-0 til hollaender­ne i åbningskam­pen er billigt sluppet. 2-1-sejr på mål af Dennis Rommedahl og Nicklas Bendtner over Cameroun giver Danmark alle chancer for at komme videre, men upåagtede Japan er for stor en mundfuld, og Danmark taber 3-1. Tristessen udpensles i Thomas Sørensens drop og Jon Dahl Tomassons braendte straffespa­rk.

 ?? FOTO: SHUJI KAJIYAMA ?? Målmand Thomas Sørensen kan ikke holde et langtfra livsfarlig­t frispark, og de danske drømme bliver knust i den sidste gruppekamp mod Japan.
FOTO: SHUJI KAJIYAMA Målmand Thomas Sørensen kan ikke holde et langtfra livsfarlig­t frispark, og de danske drømme bliver knust i den sidste gruppekamp mod Japan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark