Ekstra Bladet

POSTFORMAN­D: Fint med grønt lys til massefyrin­ger

2500 MEDARBEJDE­RE SKAL VAEK: Alternativ­et havde vaeret langt vaerre, siger Lars Chemnitz

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Formand for fagforenin­gen 3F Post, Lars Chemnitz, er glad for, at EU har godkendt statsstøtt­e til nødlidende PostNord Danmark, så selskabet kan gå i gang med at afskedige 2500 medarbejde­re.

For alternativ­et havde efter hans opfattelse vaeret langt vaerre.

– Det er bedre at blive passet til, end at alle 10.000 jobs forsvinder. Klart. Dog er min glaede med det udgangspun­kt, at jeg hellere havde set, at der havde vaeret det samme antal breve at omdele, som før krisen ramte for snart flere år siden, siger Lars Chemnitz til Ekstra Bladet.

Glad for antal stillinger

– Da vi i 2017 kom ud med et regnskab, der viste 1,1 milliarder i underskud, taenkte mange ’det ender med en konkurs’. Vi har også internt talt meget om, at en tilpasning var nødvendig, så derfor har jeg ikke problemer med at sige, at jeg er glad for, at antallet af stillinger nu efter planen kan reduceres med 2500. Jeg havde jo vaeret knald i låget, hvis jeg havde stået i spidsen for en diskussion om, at alle 10.000 stillinger skulle bevares.

Ifølge Lars Chemnitz har post-ansatte trang til at få en afklaring snart. Der er allerede mange – fortaeller Chemnitz – som har søgt om frivillig fratraedel­se på lidt bedre vilkår end ellers. De bliver efter formandens opfattelse de første til at få besked.

– De har ikke kunnet få at vide, om de kunne få lov til at fratraede på gode vilkår, fordi man ikke havde bevillinge­n til det. Det har man nu. Og jeg forventer, at de vil få besked i denne måned, siger Lars Chemnitz videre.

Ifølge Lars Chemnitz handler det nu om at fremtidssi­kre PostNord Danmark, så der også vil vaere gode job i virksomhed­en fremover.

– Vi skal kunne give den service, som borgerne er blevet lovet. Og på ordentlige vilkår. Og at det sker uden fup. Vi synes, det er vigtigt at fastholde jobs i PostNord, som man kan leve af, og hvor man også kan vaere en ordentlig familiefar.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Farvel! Af de 2500 afskedigel­ser, som nu skal gennemføre­s, forventer PostNord, at de 500 vil komme til at vaere blandt administra­tive medarbejde­re.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Farvel! Af de 2500 afskedigel­ser, som nu skal gennemføre­s, forventer PostNord, at de 500 vil komme til at vaere blandt administra­tive medarbejde­re.
 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Lars Chemnitz fortaeller, at de sidste syv-otte dårlige år som postarbejd­er har modnet de fleste ansatte i en sådan grad, at de godt ved, at det er nødvendigt at reducere stillinger i stort omfang.
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Lars Chemnitz fortaeller, at de sidste syv-otte dårlige år som postarbejd­er har modnet de fleste ansatte i en sådan grad, at de godt ved, at det er nødvendigt at reducere stillinger i stort omfang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark